menu

Sportime.gr

«Εμφατική νίκη» με μειοψηφία στο Δ.Σ! Τι μας δίδαξε η ΕΣΚΑ

Ο Insider καταπιάνεται με τις εκλογές της ΕΣΚΑ και την προέκταση που μπορεί να δοθεί καθώς διαμορφώνεται ένα τοπίο και για τις εκλογές στην ΕΟΚ (όποτε γίνουν).

Ο Insider καταπιάνεται με τις εκλογές της ΕΣΚΑ και την προέκταση που μπορεί να δοθεί καθώς διαμορφώνεται ένα τοπίο και για τις εκλογές στην ΕΟΚ (όποτε γίνουν).

Η ΕΣΚΑ έδειξε ένα δρόμο. Το ερώτημα για το πότε θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΟΚ παραμένει και θα παραμένει και θα κουράζει τον κόσμο που θέλει να δει διοίκηση μόνιμη, θέλει να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Τα υπόλοιπα και σας το υπογράφει αυτό ο Insider είναι για λαϊκή κατανάλωση. Να ‘χαμε να λέγαμε και να τα συζητούσαμε για να πίνουμε κανένα τσίπουρο με τα φιλαράκια και να αποφασίζουμε για το ποιος την έχει πιο μεγάλη (τη μερίδα το χταπόδι που συνοδεύει το ποτό).

Στην ΕΣΚΑ πάντως εκλογές έγιναν κι επανεξελέγη ο Γιάννης Αλεξόπουλος στη θέση του προέδρου. Οριακά ήταν πρώτος τόσο από τον Βασίλη Ντάκουρη όσο και από τον ανεξάρτητο, Τάσο Δελημπαλταδάκη. Κι εδώ πάμε στην πρώτη ανάλυση.

-Ο Αλεξόπουλος επανεξελέγη πρόεδρος, αυτή τη φορά με τη «σημαία» του Παναγιώτη Φασούλα. Μέχρι τώρα ήταν «εκλεκτός» του Γιώργου Βασιλακόπουλου και κάπως έτσι σταδιακά έχτισε μια ομάδα γύρω του. Από τα 36 σωματεία που τον επέλεξαν στη μεγαλύτερη Ένωση της χώρας φαίνεται πως έχει μια δυναμική. Το ερώτημα είναι άλλο: Θα μεταφερθεί και στον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΟΚ ή μόνο… προσωπική είναι;

-Διότι εδώ έρχεται το δεύτερο ζήτημα. Ο Αλεξόπουλος πήρε μια (έστω οριακή) πλειοψηφία αλλά δεν έγινε το ίδιο με τους συμβούλους. Εκεί «έσπασε» πολύ και κυριάρχησε η παράταση του Βαγγέλη Λιόλιου που ελέγχει πλέον την ΕΣΚΑ! Οπότε η «εμφατική νίκη» που ανακάλυψε η παράταξη Φασούλα στην ανακοίνωσή της είναι μόνο για να τα λένε μεταξύ τους.

-Και προχωράμε παρακάτω. Το γεγονός ότι η παράταξη Λιόλιου έβγαλε τους περισσότερους συμβούλους κάτι δείχνει. Ότι ουσιαστικά είναι «μπετόν αρμέ» κι αυτό θα παίξει ρόλο στις εκλογές της ΕΟΚ. Επί της ουσίας δεν «πληγώθηκε» από το γεγονός ότι ο Ντάκουρης δεν εξελέγη πρόεδρος καθώς ελέγχει το Δ.Σ και μάλιστα απόλυτα. Όμως σίγουρα «πληγώθηκε» ο ίδιος ο Ντάκουρης.

-Κι εδώ έρχεται ο τρίτος της παρέας, Τάσος Δελημπαλταδάκης ο οποίος ουσιαστικά είναι εκείνος που… νίκησε! Κατέβηκε μόνος του, ανεξάρτητος και κόντεψε να βγει πρόεδρος. Είναι φανερό ότι «έκλεψε» ψήφους από τον Βασίλη Ντάκουρη, ο οποίος εξέλεξε τους περισσότερους συμβούλους αλλά δε βγήκε πρώτος.

-Η περίπτωση του Πέτρου, που εκπροσωπεί την παρούσα διοικητική κατάσταση σίγουρα μεταφέρει προβληματισμό στην πλευρά του Γιώργου Βασιλακόπουλου και του Άγγελου Παπανικολάου. Αν η δυναμική στη μεγαλύτερη Ένωση της χώρας είναι τόσο μικρή, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Η απλοϊκή προσέγγιση ότι «οι ψήφοι Πέτρου πήγαν στον Δελημπαλταδάκη» εκτός του ότι δεν ισχύει (ο Δελημπαλταδάκης από τον Ντάκουρη πήρε κι αυτό φαίνεται από τους συμβούλους) δεν προσδίδει κανένα… κύρος στον ηττημένο.

-Η ΕΣΚΑ άλλαξε χέρια κι αυτό δείχνει πολλά. Δεν είναι να μην το λαμβάνεις υπόψη.

-Και βέβαια οι εκλογές έγιναν με το σύστημα ΖΕΥΣ που είναι αδιάβλητο, δεν υπήρξε κανένα παράπονο ούτε και κάτι που να παραπέμπει σε… πρόβλημα.

-Το μόνο που υπήρξε ήταν το λεγόμενο «δουλεύω μάγουλο» κάποιων εκπροσώπων που έστελναν φωτό στους υποψηφίους προέδρους με το… κλικ στο όνομά τους. Και μετά το άλλαζαν καθώς οι υποψήφιοι τα υπόλόγισαν και είδαν ότι είχαν περισσότερες φωτογραφίες από ψήφους. Μια χαρά δουλεύει αυτό στην Ελλάδα.

Πηγή: Basketblog
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Sportime Extras