Η έκρηξη με τα κρούσματα και με τη χώρα να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ καθημερινά οδήγησε την ΕΟΚ σε συνεχόμενα ΔΣ μέχρι το καθοριστικό της Τρίτης (4/1)

Θα πρέπει να υπάρξουν επαρκείς εξηγήσεις στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ για το πώς βρέθηκαν να ζητούν αναβολή των εκλογών, σωματεία που έχουν κανονικά δικαίωμα ψήφου. Μεταξύ άλλων...

Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στην ΕΟΚ και ενώ κανονικά πρέπει να μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕOΚ έχει προσωρινή διοίκηση εδώ και μήνες. Καθώς πάντοτε βρίσκεται ένας τρόπος ώστε να μη γίνονται εκλογές.

Κι ενώ έχουν προκηρυχθεί εκλογές για τις 12 Σεπτεμβρίου, τα πάντα είναι και πάλι στον αέρα. Για την ακρίβεια δεν θα έπρεπε καν να είναι στον αέρα. Όμως η εμμονή που  παρατηρείται προκειμένου κάποιοι να μην αφήσουν τις καρέκλες τους ενώ άλλοι έχουν βολευτεί με την προσωρινή διοίκηση δημιουργεί σημαντικά προβλήματα.

Εμφανίστηκαν λοιπόν 62 σωματεία συνολικά να ζητούν αναβολή των εκλογών. Για διαφορετικούς λόγους. Με βασικότερο το ότι αν και έχουν μπει στο μητρώο, εν τούτοις δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Τα πράγματα όμως δεν έχουν έτσι. Το ρεπορτάζ που θα παρουσιάσουμε ισοπεδώνει αρχικά τον αριθμό 62 και κατά δεύτερο λόγο εκθέτει εκείνους που μανιωδώς επιχειρούν συνεχείς αναβολές στις εκλογές.

Βρήκαμε τη λίστα και την έχουμε στα χέρια μας. Από τα 62 σωματεία που έχουν προσφύγει στο πρωτοδικείο μόλις τα 8 εντάσσονται στην κατηγορία εκείνων που μπήκαν εκπρόθεσμα στο μητρώο και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Δεν έχετε ακούσει το πιο εντυπωσιακό όμως. Και αυτό αφορά 10 σωματεία που εμφανίζονται στη λίστα των 62 τα οποία είναι στο μητρώο και ψηφίζουν κανονικότατα.

Κι αν νομίζετε ότι κάπου εδώ τελειώνει η παράκρουση, κάνετε λάθος και μάλιστα σοβαρό. Πάνω από 20 σωματεία από αυτά που εμφανίζονται στη λίστα των 62 δεν έχουν καταθέσει καν φάκελο. Δεν έχουν προχωρήσει καν τη διαδικασία είσοδος στο μητρώο αλλά εμφανίζονται να ζητούν αναβολή εκλογών.

Άλλα τόσα από τη συγκεκριμένη λίστα έχουν καταθέσει ελλιπή φάκελο προκειμένου να μπουν στο μητρώο. Άρα δεν έχουν μπει άρα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι πάρα πολύ σοβαρά ενόψει της υπόθεσης που θα συζητηθεί μέσα στο επόμενο 24ωρο στο πρωτοδικείο. Αλλά είναι επίσης σοβαρά ενόψει του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Τετάρτης 1/9.

Θα πρέπει λοιπόν να μάθουμε ποιοι είναι εκείνοι που δεν θέλουν να γίνουν εκλογές. Ακόμα και ποιοι είναι εκείνοι που βολεύονται με τη διοίκηση πρωτοδικείου γιατί έστω και προσωρινά με τις συνεχείς αναβολές τους εξασφαλίζει μία καρέκλα.

Η λίστα βρίσκεται στα χέρια μας και θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ για το ποιοι ψηφίζουν ποιοι όχι και γιατί