ΤΩΡΑ 01:52 • Κούρτοβικ: «Ψεύδονται όσοι λένε ότι ο Κουφοντίνας επιλέγει την αυτοχειρία» 01:40 • Σάκης Τσιώλης: Στη Γ’ εθνική με την ΑΕ Μυκόνου! 01:20 • Πρωτοσέλιδα για τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 01:04 • Πινακάς: «Δεν το πολυσκέφτηκα και σκόραρα, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης» 01:03 • Παναθηναϊκός: Συμπλήρωσε κάρτες ο Μολό 00:55 • Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή και οδηγεί την κούρσα Sportime Latest News

ΕΣΚΑ:  Ζητά την άρση της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων


Νίκος Μπουρλάκης

ΕΣΚΑ:  Ζητά την άρση της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων


Με επιστολή της προς τους Υφυπουργούς, κ.κ. Αυγενάκη και Χαρδαλιά αλλά και τον Γ.Γ.Αθλητισμού κ.Γιώργο Μαυρωτά, η ΕΣΚΑ απευθύνει έκκληση για άρση της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι φωνές του μπάσκετ ενώνονται. Η ΕΣΚΑ προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια, ως μεγαλύτερη Ένωση της Ελλάδας. Κι αφού αναγνωρίζει τις πρωτόγνωρες στιγμές για τον αθλητισμό, επισημαίνοντας όμως ότι όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται με ασφάλεια και υπευθυνότητα, τονίζει ακόμα στην επιστολή:

«Παρά την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση, ο οργανωμένος ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Όπως εξάλλου δεν αποτελεί κίνδυνο η εκπαίδευση στο σχολείο. Ο αθλητισμός και η Παιδεία είναι έννοια συνυφασμένη με την αγωγή και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας. Χωρίς να προτάσσεται ο αθλητισμός έναντι της Παιδείας, αλληλεπιδρούν με στόχο τη δημιουργία υπεύθυνων ανθρώπων, ικανών στο σώμα τη ψυχή και το νου. Δυστυχώς με τα μέτρα απαγόρευσης άθλησης των παιδιών και της νεολαίας, ακόμα και της αναστολής των προπονήσεων, η συγκεκριμένη βασική αρχή, αθλητισμός και Παιδεία, τείνει να γίνει μόνο σύνθημα. Και ουδεμία σκέψη σύνδεσης υπάρχει».

Καταλήγοντας στην επιστολή που υπογράφουν για το Δ.Σ ο Πρόεδρος, Ι.Αλεξόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας Γ.Κομπορόζος, υπογραμμίζουν:

«Σας παρακαλούμε και σας ζητάμε να πρυτανεύσει η λογική. Τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι αθλητές αποτελούν οργανωμένες κοινωνικές ομάδες, συνειδητοποιημένες και πειθαρχημένες. Σας παρακαλούμε και σας ζητάμε να επανεκτιμήσετε άμεσα την κατάσταση. Παίρνοντας σχετικές αποφάσεις για την άρση της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων. Και την ενεργοποίηση της οργανωμένης άθλησης μέσω των προπονήσεων. Με την προϋπόθεση της εφαρμογής προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σας κάνουμε έκκληση για την επιβίωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της καλαθοσφαίρισης στην Αττική».

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ όλη την επιστολή της ΕΣΚΑ.

Το μπάσκετ κινητοποιείται λοιπόν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την αντίστοιχη επιστολή του υποψηφίου προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου σχετικά με τις Ακαδημίες.

Όπως επίσης και το γεγονός ότι το Sportime ήταν το πρώτο Μέσο που από πολύ νωρίς έθεσε θέμα επιβίωσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras