Το Sportime συνεχίζει το αφιέρωμα του για το Κύπελλο Ελλάδας και όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί ο Παναθηναϊκό φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα με 20 κατακτήσεις! Ο δεύτερος, Ολυμπιακός, βρίσκεται πολύ πίσω καθώς έχει 9 τρόπαια.

Θα είναι η 25η παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό για το Κύπελλο Ελλάδας και η 2η (συνεχόμενη μάλιστα) του Προμηθέα. Η ομάδα της Πάτρας, που κατέκτησε και το Super Cup ενώ έπαιξε και στον τελικό πρωταθλήματος το 2019, αρχίζει και καθιερώνεται πλέον ως υπολογίσιμη δύναμη.

Ο Γκάλης παραμένει άπιαστος!

Ειλικρινά δε ξέρουμε πόσες εκατοντάδες τελικοί πρέπει να γίνουν ακόμα ώστε να πιάσει κάποιος τον Νίκο Γκάλη στην κορυφή των σκόρερ σε τελικό Κυπέλλου. Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ έχει 246 πόντους και απέχει 91 από τον δεύτερο, Παναγιώτη Γιαννάκη, που επίσης έχει τερματίσει την καριέρα του. Ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης που εμφανίζεται στη λίστα είναι ο Βασίλης Σπανούλης με 87 πόντους.

Κύπελλο Ελλάδας


Διαμαντίδης: Περισσότερες κατακτήσεις και συμμετοχές!
 

Εδώ μπαίνουμε στον τομέα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο μύθος του Παναθηναϊκού έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικό Κυπέλλου (12) και τις περισσότερες κατακτήσεις (10). Επίσης διψήφιο αριθμό συμμετοχών έχει ο Αντώνης Φώτσης (10). Στις κατακτήσεις οι Αλβέρτης και Τσαρτσαρής ακολουθούν τον Διαμαντίδη με 8… Δύσκολα θα βρεθεί παίκτης, στα προσεχή χρόνια, να προσπεράσει τον 3D.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: Ο ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 

Στην τελευταία του χρονιά στον Παναθηναϊκό (2012) ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έγραψε ιστορία καθώς ξεπέρασε τον Γιάννη Ιωαννίδη στη λίστα με τους προπονητές που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια. Πάντως ο Ιωαννίδης μαζί με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Φαίδωνα Ματθαίου παραμένουν οι μοναδικοί που έχουν πάρει το τρόπαιο με δύο διαφορετικές ομάδες. Συνολικά 27 προπονητές έχουν κατακτήσει το τρόπαιο και σίγουρα θα γίνουν 28. Τόσο ο Όντεντ Κάτας όσο και ο Μάκης Γιατράς δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το Κύπελλο.

Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί: