Το Sportime αποκαλύπτει ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, με επιστολή του προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους ενόψει των εκλογών της 31ης Μαϊου.

Επί της ουσίας ο κ.Λιόλιος ζητά τις απαραίτητες εγγυήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στις 30/5. Υπενθυμίζουμε ότι η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν εκλογές δια ζώσης στις 30 Μαϊου. Ως εκ τούτου ο Βαγγέλης Λιόλιος κατέθεσε τις εξής ερωτήσεις:

1.Έχει ζητήσει άδεια το προσωρινό ΔΣ για διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών υπό οποιαδήποτε αρμόδια αρχή;

2.Αντίστοιχα έχει προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και οι Αρχαιρεσίες; Εντός της προθεσμίας που τάσσει ο νόμος; Και ποιες είναι αυτές οι ενέργειες;

3.Έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών; Έτσι εφόσον επιτραπεί η συνάθροιση, να τηρηθεί εγκαίρως από τους αντιπροσώπους των σωματείων.

4.Έχει προνοήσει για εναλλακτικό τρόπο ψηφοφορίας;  Όπως άλλωστε δίνει τη δυνατότητα ο νόμος σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί δια ζώσης Γενική Συνέλευση;

Ο κ.Λιόλιος υπενθυμίζει ότι πρωταρχικός στόχος της προσωρινής διοίκησης είναι η τέλεση των εκλογών το αργότερο ως τις 31 Μαϊου.

Και υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση κατά την οποία δε συμβούν αυτά τότε τα μέλη του προσωρινού Δ.Σ θα είναι υπόλογοι για τη μη τήρηση του νόμου!