Την άμεση διενέργεια εκλογών ζητά με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ και επικεφαλής του συνδυασμού Δώσε Πάσα, Βαγγέλης Λιόλιος.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ξεκάθαρος εδώ και μήνες: Το μόνο που ζητά είναι να γίνουν εκλογές κι αυτό αναφέρει στην τελευταία του ανακοίνωση

Την άμεση διενέργεια εκλογών ζητά με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ και επικεφαλής του συνδυασμού Δώσε Πάσα, Βαγγέλης Λιόλιος.

Για ακόμα μια φορά ο Βαγγέλης Λιόλιος έκανε σαφείς τις προθέσεις του: Εκλογές εδώ και τώρα. Η ΕΟΚ παραμένει με προσωρινή διοίκηση. Οι εκλογές οδεύουν από αναβολή σε αναβολή. Ήδη παρουσιάστηκε νέος κίνδυνος μετά τη νέα απόφαση του Πρωτοδικείου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Δώσε Πάσα, ζητησε να υπάρξει απόφαση για διενέργεια εκλογών στις 12 Σεπτεμβρίου. Και κάλεσε τα μέλη του προσωρινού ΔΣ να πράξουν τα δέοντα.

«Τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης ορίσθηκαν από το δικαστήριο με σκοπό να οδηγηθεί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε εκλογές.

Με βάση τον διορισμό τους έχουν υποχρέωση να ενεργήσουν τις Αρχαιρεσίες, σεβόμενοι την κείμενη νομοθεσία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Θέλω να πιστεύω ότι στο αυριανό Δ.Σ. θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομιμότητα και θα προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών χωρίς καμία παρερμηνεία της απόφασης του δικαστηρίου. Άλλωστε, η απόφαση είναι σαφής και αναφέρει ότι θα γίνουν κανονικότατα οι εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου. Επομένως, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν αναλόγως για τη διενέργεια των Αρχαιρεσιών.

Σε αντίθετη περίπτωση, όσα μέλη της προσωρινής Διοίκησης δεν τηρήσουν τον Νόμο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τις παρερμηνεύσουν κατά το δοκούν για μια ακόμα φορά θα λειτουργήσουν σε βάρος του ελληνικού μπάσκετ. Και θα υποστούν τις ανάλογες συνέπειες που ορίζει ο Νόμος.

Αυτή τη φορά η ευθύνη δεν είναι συλλογική αλλά ατομική. Και το κάθε μέλος της προσωρινής Διοίκησης έχει την απόλυτη ευθύνη των πράξεων του».