×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός κύπελλο: Η συμφωνία κυρίων


    Νίκος Μπουρλάκης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός κύπελλο: Η συμφωνία κυρίων


Μπορεί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να «τρώγονται» σαν τον σκύλο με τη γάτα σε… διάφορα επίπεδα και να μεταφέρουν την ένταση παντού.

Μπορεί ο ένας να μη χαρίζει στον άλλο το παραμικρό, άλλωστε γι’ αυτό αναφέρονται ως «αιώνιοι αντίπαλοι». Κι όμως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός διατηρούν μια συμφωνία «κυρίων», μια προφορική δέσμευση αν προτιμάτε σ’ ένα θέμα που έχει να κάνει με οικονομικό ζήτημα.

Όπως αναφέρει το Αρθρο 12, παράγραφος Ζ στην προκήρυξη της ΕΟΚ για το Κύπελλο, τα έσοδα του ημιτελικού (αφού αφαιρεθούν διάφορα λειτουργικά) μοιράζονται κατά 50-50 στις δύο φιναλίστ. Άρα από τα έσοδα του αυριανού αγώνα στο ΟΑΚΑ, η «ερυθρόλευκη»ΚΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ τα μισά!

Όμως δεν πρόκειται να τα ζητήσει. Όπως δεν τα ζήτησε ποτέ στο παρελθόν (π.χ. το 2013). Όπως δεν τα ζήτησε ούτε ο Παναθηναϊκός όταν ήταν γηπεδούχος ο Ολυμπιακός σε ημιτελικό Κυπέλλου (π.χ το 2017).

Το «50-50» στα έσοδα αποφασίστηκε όταν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου σταμάτησαν να είναι διπλοί και έγιναν μονοί. Από την στιγμή, δε, που απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών, τότε η Ομοσπονδία (ορθώς) αποφάσισε τη μοιρασιά των εσόδων από τα εισιτήρια στις δύο συμμετέχουσες ομάδες.

Μέχρι τώρα και όσες φορές έχουν τύχει μαζί στον ημιτελικό οι «αιώνιοι», ο φιλοξενούμενος δεν έχει διεκδικήσει το 50% των εισιτηρίων. Τηρούν την προφορική δέσμευση.
Σ’ αυτό μπόρεσαν να συνεννοηθούν και μπράβο τους. Μακάρι να μπορούσαν και στα υπόλοιπα.


Τελευταία Νέα