ΕΟΚ

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, απάντησε με γραπτή δήλωση στον CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου με αφορμή όσα είπε ο  για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και τη θέση της ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, απάντησε με γραπτή δήλωση στον CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου με αφορμή όσα είπε για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και τη θέση της ομοσπονδίας.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, δήλωσε μεταξύ άλλων απογοητευμένος από τη στάση της ΕΟΚ, υποστηρίζοντας πως η Αθήνα δεν είναι τελικά μέσα στις χώρες που θα φιλοξενήσουν την τελική φάση τα δύο επόμενα χρόνια.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, απάντησε μέσω γραπτής δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδατης ομοσπονδίας:

«Ο άνθρωπος που συνειδητά και επιδεικτικά επί σειρά ετών αγνοεί και υποτιμά τις Εθνικές Ομοσπονδίες και με τις ενέργειές του επιδιώκει την απαξίωσή τους, αίφνης τις θυμήθηκε επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα εσωτερικά προβλήματα μιας λίγκας.

Ο άνθρωπος που με τις ενέργειες και τις πρακτικές του διέσπασε και δίχασε σε επικίνδυνο βαθμό το ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει το θράσος να μιλά για παρεμβάσεις και εύρεση λύσεων.

Ο άνθρωπος που απροκάλυπτα στόχευσε τις Εθνικές ομάδες και τα εθνικά πρωταθλήματα, επιδιώκοντας με τους συνεργάτες του την υποβάθμιση των πρώτων και την συρρίκνωση ως και αφανισμό των δεύτερων χωρίς ίχνος ντροπής, τολμάει να εγκαλεί άλλους.

Ο άνθρωπος που βάζει τους αθλητές σε ανήθικα διλήμματα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες επειδή ορίζει αγώνες των ομάδων τους τις ίδιες ημέρες, μιλάει για εκβιασμούς και έλλειψη ελευθεριών.

Κύριε Μπερτομέου, δυστυχώς για εσάς, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Βασιλακόπουλος: Οι δηλώσεις Μπερτομέου

Ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν επεμβαίνουμε ούτε θέλουμε να έχουμε κάποια επίδραση στις εγχώριες λίγκες.

Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι εσωτερικές υποθέσεις τους. Όπως ακριβώς δεν ασχοληθήκαμε με τα όσα έγιναν στον τελικό της Αδριατικής λίγκας μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Μπουντούτσνοστ.

Δεν έχουμε αλλά ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε κάποιας μορφής έλεγχο. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ομάδες με πολύ καλή φήμη στην Ευρώπη και όσα συμβαίνουν στη μεταξύ τους διαμάχη είναι δύσκολο και να τα καταλάβουμε».