×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Βασιλακόπουλος: «Καταργούνται συνταγματικές διατάξεις»


    Νίκος Μπουρλάκης

Βασιλακόπουλος: «Καταργούνται συνταγματικές διατάξεις». Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πέρασε στην...


Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου για τον Αθλητισμό.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος το χαρακτήρισε «δήθεν σχέδιο νόμου» ενώ μέσα στην γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι «καταργούνται ρητές συνταγματικές διατάξεις».

Το Sportime σας είχε ενημερώσει έγκαιρα κι έγκυρα για το Σχέδιο Νόμου αλλά και τις αλλαγές που προέκυπταν μέσα απ’ αυτό. Αλλαγές που αφορούσαν στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας όπου ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Η δήλωση του προέδρου της ΕΟΚ, είναι η ακόλουθη:

«Εύλογη είναι η απορία μου για την πρωτοφανή επίδειξη οίησης της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού να καταθέσει  ένα δήθεν Σχέδιο Νόμου για τον Αθλητισμό, με το οποίο όμως καταστρατηγούνται ρητές συνταγματικές διατάξεις, καταστατικές διατάξεις και αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των  Εθνικών  Ολυμπιακών Επιτροπών αλλά και έχουν τύχει της γενικής αποδοκιμασίας του αθλητικού κινήματος.

Οι ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου δεν έχουν προηγούμενο ούτε στις πλέον αυταρχικές  εξουσίες και το μόνο που επιδιώκεται  είναι η ποδηγέτηση του αθλητικού κινήματος, μέσω της επιχειρούμενης κατάργησης της  διεθνώς κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας των   Αθλητικών Ομοσπονδιών,  του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του αθλήματος.

Επίσης ζητώ τη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν το κατατεθέν Σχέδιο Νόμου, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές για τη χώρα μας διεθνείς επιπτώσεις».   

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα