ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: «Ο Αυγενάκης προσβάλει το αθλητικό κίνημα»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με προσωπική του δήλωση έριξε τα βέλη του στον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τη νέα ρύθμιση που επέβαλε.
Αλλαγή σελίδας στην ΕΟΚ καθώς στις 12 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οριστικά κι αμετάκλητα οι εκλογές για την ανάδειξη νέου (μόνιμου) Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με προσωπική του δήλωση έριξε τα βέλη του στον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τη νέα ρύθμιση που επέβαλε.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρει: «Η σαφώς αντισυνταγματική και αρνητική στάση του κ. Αυγενάκη κατά των αιρετών Αθλητικών Ομοσπονδιών, που έχει εκδηλωθεί με τις αλλεπάλληλες αντισυνταγματικές, ανεμάρτιστες και παράνομες τροποποιήσεις του ν. 2725/1999, με την καταπάτηση της διεθνώς κατοχυρωμένης αυτονομίας και ανεξαρτησίας τους, την καταστρατήγηση των εγκεκριμένων από τα ελληνικά δικαστήρια και από τις διεθνείς Ομοσπονδίες καταστατικών τους, με την επιβολή αυθαίρετα εκλογικών διαδικασιών σε βάρος της αυθεντικότητας της βούλησης του εκλογικού σώματος, επεκτείνεται ανεπίτρεπτα και με τάση ολοκληρωτισμού για τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα μέλη των Δ.Σ. αυτών ρύθμιση επιχειρώντας επικοινωνιακά να υποβαθμίσει το κύρος τους στην κοινή γνώμη.

Με την ρύθμιση του άρθρου 44 που αποτελεί προσθήκη στο άρθρ9ο 52 Β΄ του ν.2725/1999 εισάγει τον Επιτόπιο έλεγχο των αθλητικών φορέων προσθέτοντας ένα και προφανώς αχρείαστο διαδικαστικό έλεγχο, μη αρκούμενος στα όσα ρητά ορίζονται στο τροποποιούμενο άρθρο. 52 του ως άνω νόμου και τις αρμοδιότητες που έχει το Ελεγκτικό Συμβούλιο, οι ορκωτοί λογιστές και φυσικά η Γενική Συνέλευση της Αθλητικής Ομοσπονδίας

Με τη νέα αυτή ρύθμιση αποδεικνύεται η έντονη αντίθεσή του στον κορυφαίο αιρετό διοικητικό θεσμό του αθλητικού κινήματος και διεθνώς αναγνωρισμένο, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία, αλλά και ο κύριος στόχος του να τις καθυποτάξει σε ένα ασφυκτικό έλεγχο, που δεν έχουν όμως την οποιαδήποτε σχέση με τις αρχές και αξίες του αθλητισμού.

Η σαφώς αντισυνταγματική και ολοκληρωτικού χαρακτήρα αυτή νομοθετική επέμβαση αποτελεί προσβολή κατά του αθλητικού κινήματος δεν έχει προηγούμενο ούτε σε αλήστου μνήμης καθεστώτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μπάσκετ έχει επείγουσα ανάγκη ένα νέο… 1987!

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Facebook Messenger Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ