Η ΕΟΚ συνεχίζει τις καινοτόμες δράσεις της και προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ.

Η ΕΟΚ παρουσίασε το νέο πρόγραμμα μέσω του οποίου το ελληνικό μπάσκετ θα προχωρήσει στην ανεύρεση και εξέλιξη ψηλών παικτών

Η ΕΟΚ συνεχίζει τις καινοτόμες δράσεις της και προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ.

Το νέο πρόγραμμα της ΕΟΚ ονομάζεται «Big Greeks» κι όπως μπορείτε να καταλάβετε από τον τίτλο, αφορά σε ψηλούς παίκτες. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας και ειδικά όσοι ασχολούνται με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ειδικό πρόγραμμα προκειμένου αρχικά να ανιχνεύσουν και στη συνέχεια να βελτιώσουν, ψηλούς παίκτες.

Απώτερος στόχος: Μια νέα ελληνική σχολή ψηλών παικτών. Είναι κάτι που ακούγεται συναρπαστικό και ταυτόχρονα προϊδεάζει για περισσότερα εξειδικευμένα προγράμματα, μέσα από τα οποία το ελληνικό μπάσκετ θα βγει από το «λήθαργο» ετών.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέσω του Πυλώνα του Αναπτυξιακού Προγράμματος της και στο πλαίσιο του συνεχούς εμπλουτισμού του, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το νέο της πρόγραμμα «Big Greeks».

Κίνητρο για την υλοποίηση του νέου προγράμματος στάθηκε η έλλειψη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη ποιοτικών ψηλών παικτών σε αντίθεση με το παρελθόν, στο οποίο η χώρα μας είχε έντονη παρουσία.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ανιχνευθούν και να αναδειχθούν αθλητές με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και με επιστημονικά σχεδιασμένες διαδικασίες.

Μέσα από τις διαδικασίες αυτές θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή εν δυνάμει Διεθνών αθλητών, ειδικά καταρτισμένων αθλητικά και τεχνικά.

Μια νέα Ελληνική σχολή ψηλών παικτών!

Το πρόγραμμα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, με την συμβολή επιλεγμένων προπονητών και ειδικών επιστημόνων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόγραμμα Big Greeks δεν θα περιοριστεί μόνο στην προπονητική εκπαίδευση των ταλέντων που θα συμμετάσχουν, αλλά θα εξαπλωθεί τόσο στην εκπαίδευση της προπονητικής κοινότητας, ώστε να εφαρμόζονται όλες οι νέες μέθοδοι στις προπονήσεις των συλλόγων, όσο και στην εκπαίδευση των γονέων σχετικά με την ψυχολογική και διατροφική στήριξη των παιδιών».