ΕΟΚ

ΕΟΚ: Αξιολόγηση της κατάστασης στις 4 Ιανουαρίου

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καθιστά σαφές ότι θα πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και προσοχή απ' όλους.
ΕΟΚ: Αξιολόγηση της κατάστασης στις 4 Ιανουαρίου

Μετά το έκτακτο ΔΣ στην ΕΟΚ έγινε ξεκάθαρο ότι σε πρώτη φάση δεν υπάρχει σκέψη να «κλείσουν» τα πρωταθλήματα για κάποιες μέρες.

Η αλήθεια είναι ότι τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ θα βρίσκονται σε καθημερινή επαφή. Σε συνεχόμενες τηλεδιασκέψεις ως τις 3 Ιανουαρίου, θα αναλύουν και θα μελετούν την κατάσταση. Και όπως τόνισαν στην ανακοίνωσή τους, στις 4/1 θα κάνουν το καθοριστικό συμβούλιο, όπου θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα δώσουν κατευθυντήριες οδηγίες στις Ενώσεις και στα σωματεία.

Προς το παρόν διακόπτονται τα τουρνουά παίδων/κορασίδων και το U18 Rising Stars (στο διάστημα 3-8 Ιανουαρίου).

Από την ΕΟΚ συνιστούν ψυχραιμία και μεγάλη προσοχή. «Ο αθλητισμός τα τελευταία δύο χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί ποικιλοτρόπως και για αυτό το λόγο  πρέπει να παραμείνει ζωντανός, αλλά ταυτόχρονα τα παιδιά πρέπει να αθλούνται με ασφάλεια» ανέφερε η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Η οποία έχει ως εξής (αναλυτικά):

«Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα, το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τις οδηγίες της Πολιτείας και κυρίως του ΕΟΔΥ, και παρατηρώντας ότι οι εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας είναι ραγδαίες και τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα με εντυπωσιακή ταχύτητα, ελήφθησαν οι κάτωθι αποφάσεις:

1.Για καθαρά προληπτικούς λόγους αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα τουρνουά που τελούν υπό την αιγίδα της ΕΟΚ (τουρνουά παίδων, τουρνουά κορασίδων, Τουρνουά U18 Rising Stars) από την 3η μέχρι και την 8η Ιανουαρίου 2022.

2.Γίνεται ισχυρή σύσταση για αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στις προπονήσεις των ομάδων όλων των κατηγοριών καθώς και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Ιδιαιτέρως, δε, αναφορικά με τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 2/1 και 3/1, οι κομισάριοι θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες και θα είναι ιδιαιτέρως τυπικοί στη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

3.Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα συνεδριάζει σε καθημερινή βάση από 30/12/2021 μέχρι και 3/1/2022, ούτως, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα. Στη συνέχεια, την 4η Ιανουαρίου 2022 θα συνεδριάσει ξανά το ΔΣ προκειμένου με βάση τις μέχρι τότε εξελίξεις να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες στις Ενώσεις και τα Σωματεία.

Ο αθλητισμός τα τελευταία δύο χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί ποικιλοτρόπως και για αυτό το λόγο  πρέπει να παραμείνει ζωντανός, αλλά ταυτόχρονα τα παιδιά πρέπει να αθλούνται με ασφάλεια.

Δεν  χρειάζεται όμως ούτε πανικός, ούτε υπερβολές αλλά φυσικά ούτε και επανάπαυση.

Αθλητισμός σημαίνει σεβασμός, εμπιστοσύνη και ψυχραιμία. Με αυτές τις τρεις αρχές όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον αθλητισμό οφείλουν να δείξουν σε όλη τη κοινωνία τον  δρόμο της εξόδου από τη κρίση. Σεβασμός στους θεσμούς, εμπιστοσύνη στους ειδικούς και ψυχραιμία στις αποφάσεις μας. Αυτό είναι το χρέος και η δύναμη του αθλητισμού. Αυτός είναι το χρέος και η ευθύνη όλων μας».

Επίσης η ΕΟΚ συνυπογράφει με άλλες 10 Ομοσπονδίες την ευχαριστήρια επιστολή προς τον Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την εκταμίευση 71 εκ. ευρώ ως προκαταβολή από το στοίχημα για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

«Χαιρετίζουμε εγκάρδια και θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ημέρα για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την εκταμίευση 31 εκατ. ευρώ, ως προκαταβολή από το στοίχημα, προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, τις ερασιτεχνικές ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς και προς τις Εθνικές μας ομάδες, μέσω των αθλητικών ομοσπονδιών.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία, η τόσο σημαντική ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού αναδεικνύει έμπρακτα την αναγνώριση της σημασίας που του αποδίδει η ελληνική Πολιτεία, γεγονός που κάνει όλους όσους υπηρετούν τον αθλητισμό εξαιρετικά χαρούμενους και υπερήφανους».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΟΚ: Αξιολόγηση της κατάστασης στις 4 Ιανουαρίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.