Μετά το έκτακτο ΔΣ στην ΕΟΚ έγινε ξεκάθαρο ότι σε πρώτη φάση δεν υπάρχει σκέψη να «κλείσουν» τα πρωταθλήματα για κάποιες μέρες.

Στην επίσημη προκήρυξη δεύτερης μεταγραφικής περιόδου στις εθνικές κατηγορίας προχώρησε η ΕΟΚ.

Στην προκήρυξη δεύτερης μεταγραφικής περιόδου μεσούσης της σεζόν για Έλληνες παίκτες στις εθνικές κατηγορίες προχώρησε και επίσημα η ΕΟΚ.

Σύμφωνα με την που εξέδωσε η ομοσπονδία του μπάσκετ η νέα μεταγραφική περίοδος θα έχει διάρκεια από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Η μεταγραφική αυτή περίοδος θα αφορά όλες τις εθνικές κατηγορίες, από τα τοπικά πρωταθλήματα δηλαδή, μέχρι και την Α2 Ανδρών και την Α1 Γυναικών.

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε ομάδα θα μπορεί να αποκτήσει μέχρι 2 αθλητές-τριες άνω των 18 ετών και έναν αθλητή-τρια κάτω των 18 ετών.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η προκήρυξη της ΕΟΚ:

«Η ΕΟΚ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προκηρύσσει τη δεύτερη μεταγραφική περίοδο για την σεζόν 2021-22 με τους κάτωθι όρους :
Η διάρκεια αυτής της μεταγραφικής περιόδου θα είναι από 10/12/21 έως 31/1/2022

Επιτρέπονται μόνο μεταγραφές με συγκατάθεση σωματείου, δηλαδή ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ
Κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει έως δύο (2) αθλήτριες και δύο (2) αθλητές άνω των 18 ετών και μία (1) αθλήτρια και έναν (1) αθλητή κάτω των δεκαοκτώ ετών.

Οι αθλητές που θα αποκτηθούν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον 2ο γύρο του Πρωταθλήματος στο οποίο λαμβάνει μέρος η νέα τους ομάδα.

Η μεταγραφική περίοδος αυτή αφορά όλα τα σωματεία που αγωνίζονται στα Τοπικά και Εθνικά Πρωταθλήματα της ΕΟΚ, των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών.

Όλα τα χρήματα των μεταγραφών θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» GR5802602520000150200564422, ο οποίος αφορά αποκλειστικά την ενίσχυση ακαδημιών και ομάδων ακριτικών-νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Τα παράβολα της 2ης μεταγραφικής περιόδου είναι τριπλάσια από αυτά που θα ισχύουν την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Όσον αφορά στα Πρωταθλήματα των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών όπου διαφέρουν χρονικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής 1ου και 2ου γύρου από αυτές των μεταγραφών, το σωματείο που αποκτά αθλητή σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο θα έχει την ευθύνη της συμμετοχής του στον 2ο γύρο, σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής θα εφαρμόζονται αυτόματα οι πειθαρχικές διατάξεις του κανονισμού της ΕΟΚ».

 

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο