menu

Βαγγέλης Λιόλιος: «Μην πυροβολείτε το μπάσκετ, όλους πρέπει να μας ενώσει»

Βαγγέλης Λιόλιος

Ενωτικός παρουσιάστηκε ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος στην πρώτη του συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Με σύνθημα «μην πυροβολείτε το μπάσκετ» και ότι «η Ομοσπονδία ια ενώσει τους πάντες» ο Βαγγέλης Λιόλιος έδειξε τις διαθέσεις του για την επόμενη μέρα.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους πέρασε το μήνυμα για τη νέα εποχή της Ομοσπονδίας. Ζήτησε να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις προκειμένου να προστατευτεί και να ενωθεί το μπάσκετ.

«Αν κάνουμε λάθη να μας τα πείτε, θέλουμε αυστηρή κριτική αλλά να προστατέψουμε το μπάσκετ» είπε ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ζήτησε συνεργασία και συσπείρωση όλων των δυνάμεων και ξεκαθάρισε ότι δεν… ενδιαφέρεται για το ποιος τον στήριξε και ποιος όχι, προεκλογικά. Αφού το μπάσκετ πρέπει να είναι ΕΝΑ και ΕΝΙΑΙΟ.

«Στις 27 Σεπτεμβρίου θα σας αναφέρουμε επακριβώς, σε συνέντευξη Τύπου, τι σκοπεύουμε να κάνουμε σε κάθε τομέα. Με συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» είπε ο κ.Λιόλιος και στη συνέχεια τόνισε:

«Ήταν μια επίπονη και μακροχρόνια προεκλογική διαδικασία. Κούρασε αρκετούς και όχι μόνο τους υποψήφιους. Κούρασε το μπάσκετ, τις ομάδες, τους παράγοντες» είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος και πρόσθεσε: «Το χειρότερο ήταν όσο υπήρχε διοίκηση Πρωτοδικείου. Δεν είναι καλή σελίδα για την καλύτερη Ομοσπονδία της Ελλάδας, να είναι ένα εξάμηνο χωρίς ουσιαστική διοίκηση. Δεν μας τιμά αυτό το γεγονός. Το μπάσκετ είναι ενιαίο και δε χωρίζεται. Υπηρετούμε όλοι το άθλημα. Έγινε η εκλογική διαδικασία που άφησε κάποιες κηλίδες σε όλους μας. Δίχασε αρκετά. Βρέθηκαν αντίπαλες παρατάξεις παντού, ένα πράγμα που δεν ήταν καλό. Για μένα η ΕΟΚ, ως εικόνα, έχει να κάνει με το να ενώσει»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΟΚ επεσήμανε: «Έγιναν οι εκλογές. Το αποτέλεσμα διαπιστώθηκε 12/9 ως νούμερο αλλά πιστέψτε με 13/9 έγιναν κι άλλες εκλογές… Όταν όλα τα σωματεία επικοινώνησαν και μας είπαν «Προχωρήστε»! Θα το κάνουμε γιατί έχουμε υποχρέωση στο ελληνικό μπάσκετ.

Πάμε στην επόμενη σελίδα. Δε με ενδιαφέρει ποιος με ψήφισε και ποιος όχι. Ποιος με υποστήριξε και ποιος όχι. Προχωράμε στην επόμενη μέρα».

Ο κ.Λιόλιος υπογράμμισε, επίσης τα εξής:

« Να βάλουμε όλοι τον εαυτό μας κάτω από το μπάσκετ. Δεν έχουμε έπαρση. Δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ και το κάνουμε ανιδιοτελώς. Δε θέλουμε να προβάλουμε τον εαυτό μας. Θα πρέπει να προστατέψουμε το άθλημα και να μην πυροβολούμε τα πόδια μας.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο χτυπούσαμε το μπάσκετ. Γράφονταν πολλά εναντίον μου, για παράδειγμα. Δεν απάντησα ποτε σε τίποτα. Ακόμα και σε ψεύδη. Αν απαντούσα θα ήταν σα να πυροβολώ τα πόδια μου. Θέλω να μου γίνεται κριτική, θέλω να κρίνομαι αυστηρά αλλά δεν πρέπει να πυροβολούμε το μπάσκετ. Τότε δε θα έχουμε μέλλον. Μέσα στις τέσσερις γραμμές να «σκοτωθούν» οι ομάδες. Έξω απ’ αυτές να είμαστε ενωμένοι».

Η Εθνική ομάδα θα ενώσει τους πάντες. Το μπάσκετ θα μας ενώσει. Κι αυτό θα κάνει η Ομοσπονδία. Θα  βγούμε στην κοινωνία, στα παιδιά, παντού… Θα βγούμε από τα γραφεία, θα δουλέψουμε, θα πάμε στην περιφέρεια.

Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους πάντες. Ήρθαμε σε μια Ομοσπονδία όπου δεν είναι καλά τα πράγματα. Γι’ αυτό μας ψήφισαν επειδή είχαν απηυδήσει. Το μπάσκετ το έχουμε μικρύνει και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ. Και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. Όλα θα γίνουν πράξη και θα το δουν όλοι»

Κατά τα άλλα ο κ.Λιόλιος τόνισε ότι:

-Ξέρετε ότι η έμφασή μας είναι στο αναπτυξιακό. Ήρθαμε εδώ επειδή το αγαπάμε.

-Πρέπει να γεμίσουμε τους φιλάθλους με εμπιστοσύνη. Γιατί αυτό είχε χαθεί.

-Το μπάσκετ θα φύγει από τα γραφεία και θα πάμε σε όλη την Ελλάδα. Εμείς θα πάμε στα σωματεία, όχι τα σωματεία σε εμάς.

-Θα ξαναπάμε στα ίδια μέρη που πήγαμε και προεκλογικά. Θα πάω εγώ προσωπικά.

-Κανονίσαμε το θέμα με τα rapid test ως 15 ετών, έμεινε από 16 και πάνω. Είπα στον κ.Αυγενάκη ότι θα χάσουμε τα τμήματα εφήβων και νεανίδων. Θα πάνε να κάνουν άλλο άθλημα. Μου είπε ότι θα το δει. Δεν πρέπει να βάζουμε τους γονείς να πληρώνουν. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις

Δημοφιλη Αρθρα