Σπανού- Εθνική Γυναικών

Η Άρτεμις Σπανού έχει γράψει τη δική της ιστορία με τα γαλανόλευκα και θα τιμηθεί στην Ξάνθη για την προσφορά της στην Εθνική ομάδα.

Η Άρτεμις Σπανού στο παιχνίδι έχει γράψει τη δική της ιστορία με την Εθνική Ελλάδας και στο παιχνίδι με την Πορτογαλία θα γράψει την 110η συμμετοχής της με το εθνόσημο.

Η Σπανού έγινε η 16η παίκτρια στην ιστορία των Εθνικής ομάδας που έφτασε και ξεπερνάει τις 100 συμμετοχές με τα γαλανόλευκα.

Ο αγώνας στην Ξάνθη έχει ξεχωριστή σημασία για την ίδια και θα στο πλαίσιο του αγώνα θα τιμηθεί.

Η Ελληνίδα διεθνής είχε γράψει την 100η συμμετοχή της στο παιχνίδι, πάλι για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 με αντίπαλο την Βουλγαρία. Ο αγώνας είχε γίνει σε καθεστώς «φούσκας» και για αυτό θα γίνει τώρα η βράβευση.

Η πρώτη συμμετοχή της Σπανού με τα γαλανόλευκα έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2010, όταν ήταν 17 ετών. Η Εθνική αγωνιζόταν στο Διεθνές Τουρνουά του Λούγκο και η Ελλάδα είχε αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Με 109 συμμετοχές πλέον στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι στην όγδοη θέση της λίστας με τις κορυφαίες σκόρερ με 948 πόντους.  Το ρεκόρ πόντων σε ένα παιχνίδι είναι οι 22 που σημείωσε σε φιλικό αγώνα με την Κίνα στις 18/8/2019, όπου η Εθνική Γυναικών είχε ηττηθεί 88-68.

Νωρίτερα είχε δείξει την αγάπη της για τα… γαλανόλευκα με την Εθνική Κορασίδων (38 συμμετοχές), την Εθνική Νεανίδων (22 συμμετοχές), ενώ με την Εθνική Νέων Γυναικών μέτρησε 25 συμμετοχές.