Εθνική ομάδα

Η επαφή τους με επιβεβαιωμένα κρούσματα οδήγησε σε αποκλεισμό από την Εθνική ομάδα των πέντε παικτών του Προμηθέα. Και συγκεκριμένα των Δημήτρη και Γιάννη Αγραβάνη, Αθηναίου, Γιαννόπουλου και Λούντζη. Η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται για τα τελευταία ματς των προκριματικών και την Δευτέρα (15/2) θα αναχωρήσει για την Λετονία. Όπως ενημερώθηκαν όμως στην Ομοσπονδία, υπάρχουν δύο...

Η επαφή τους με επιβεβαιωμένα κρούσματα οδήγησε σε αποκλεισμό από την Εθνική ομάδα των πέντε παικτών του Προμηθέα. Και συγκεκριμένα των Δημήτρη και Γιάννη Αγραβάνη, Αθηναίου, Γιαννόπουλου και Λούντζη.

Η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται για τα τελευταία ματς των προκριματικών και την Δευτέρα (15/2) θα αναχωρήσει για την Λετονία. Όπως ενημερώθηκαν όμως στην Ομοσπονδία, υπάρχουν δύο κρούσματα σε μέλη (όχι παίκτες) του Προμηθέα κι αυτομάτως αποκλείστηκαν οι παίκτες της ομάδας της Πάτρας.

Με βάση το πρωτόκολλο της FIBA όσοι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα θα πρέπει να μείνουν off για τέσσερις ημέρες και μετά να ξανακάνουν τεστ. Προφανώς και με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν είναι δυνατό να μπορέσουν να μπουν στη «φούσκα» της Ρίγα κι έτσι κλήθηκαν οι τέσσερις παίκτες που συμπλήρωναν την 18άδα.

Κι έτσι με πέντε off και τέσσερις που μπαίνουν στην ομάδα, η αποστολή της Εθνικής ομάδας θα ταξιδέψει στην Ρίγα με 13 παίκτες

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

«Με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση θα ταξιδέψει η Εθνική Ανδρών για τη Ρίγα της Λετονίας.

Κατόπιν επίσημη ενημέρωσης από τον Προμηθέα Πάτρας για επαφή των αθλητών του με επιβεβαιωμένα κρούσματα, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου οι πέντε παίκτες που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην αποστολή, Γιάννης Αθηναίου, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Αγραβάνης, Χάρης Γιαννόπουλος και Μιχάλης Λούντζης, αποκλείστηκαν αφού πρέπει να παραμείνουν σε ολιγοήμερη απομόνωση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν σήμερα όλα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας.

Στις θέσεις τους κλήθηκαν οι Χρήστος Σαλούστρος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Δημήτρης Μωραϊτης και Ζώης Καράμπελας και η Εθνική Ομάδα θα ταξιδέψει για τη Ρίγα με 13 παίκτες»