×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Εθνική ομάδα μπάσκετ: «Διαγράφει» Πιτίνο, φαβορί ο Ιτούδης, «παίζουν» Σφαιρόπουλος, Πρίφτης


    Στέφανος Σύριγγας

Εθνική ομάδα μπάσκετ: «Διαγράφει» Πιτίνο, φαβορί ο Ιτούδης, «παίζουν» Σφαιρόπουλος, Πρίφτης


Το Sportime το είχε πει σε όλους τους τόνους. Το είπε και χθες (19/3) ότι ο Ρικ Πιτίνο δύσκολα θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά (αν και εφόσον διεξαχθεί) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (αν και εφόσον περάσουμε εκεί) . Και να που οι πληροφορίες μας δικαιώνουν.

Όλα δείχνουν ότι το κεφάλαιο του Αμερικανού κόουτς στην Εθνική ομάδα μπάσκετ δεν θα ξεκινήσει ποτέ να γράφεται και η «επίσημη αγαπημένη» τον έχει ήδη διαγράψει και ψάχνει για νέο προπονητή και μάλιστα Έλληνα.

Η Ομοσπονδία δείχνει αποφασισμένη να μην ενεργοποιήσει την προφορική συμφωνία (δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο) με τον τέως πλέον προπονητή του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, ήδη ψάχνει για νέο κόουτς και τον ψάχνει ανάμεσα στους Έλληνες προπονητές.

Εθνική ομάδα μπάσκετ: Νο 1 στην λίστα ο Ιτούδης Σύμφωνα με πληροφορίες φαβορί για την θέση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή είναι ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ ήταν το Νο 1 στη λίστα και πριν την συμφωνία του Ρικ Πιτίνο με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την επίσημη παρουσίαση του Αμερικανού στις 11/11/2019 από τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Ο Ιτούδης, μάλιστα είχε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι ήθελε να αναλάβει την ομάδα, αρκεί να τα έβρισκε η Ομοσπονδία με την ΤΣΣΚΑ (για να μπορεί να εργάζεται παράλληλα στους δυο πάγκους).

Τελικά η ΕΟΚ προτίμησε τον Πιτίνο. Το όνομα του Ιτούδη, όμως, παρέμεινε φυσικά στα υπόψιν της Ομοσπονδίας, διότι ο Έλληνας κόουτς είναι από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης (οι δυο κούπες της Euroleague που έχει σηκώσει με τους Ρώσους, τα λένε όλα).

Από την άλλη, θεωρεί τιμή να δουλέψει στην Εθνική και αυτό λέει πολλά.

Οι υποψηφιότητες, Σφαιρόπουλου Πρίφτη Οι άλλοι δυο Έλληνες προπονητές, που είναι στην λίστα της ΕΟΚ είναι οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Δημήτρης Πρίφτης. Συστάσεις δεν χρειάζονται, βέβαια. Μάλιστα, αμφότεροι ξέρουν την Εθνική ομάδα μπάσκετ, απ’ έξω κι ανακατωτά, καθώς έχουν περάσει από τη «επίσημη αγαπημένη» ως βοηθοί.