Ο Βαγγέλης Λιόλιος θέλει τον καλύτερο Έλληνα προπονητή στην Εθνική ομάδα και ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο «εκλεκτός» του νέου προέδρου της ΕΟΚ.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο εκλεκτός της νέας διοίκησης της ΕΟΚ και του Βαγγέλη Λιόλιου και το κλίμα δείχνει ιδιαίτερα ευνοϊκό για συνεργασία- Τι γίνεται με «παράθυρα» και Σκουρτόπουλο.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος θέλει τον καλύτερο Έλληνα προπονητή στην Εθνική ομάδα και ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο «εκλεκτός» του νέου προέδρου της ΕΟΚ.

Επί της ουσίας, ο Ιτούδης εκφράζει τη νέα τάξη πραγμάτων στην Ομοσπονδία. Ο νέος πρόεδρος θέλει να υπογραμμίσει το «φρέσκο αέρα» που πνέει στην ΕΟΚ με την πρόσληψη του καλύτερου Έλληνα προπονητή κι ενός εκ των κορυφαίων στην Euroleague τα τελευταία χρόνια.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Ιτούδης θα βρεθεί για 8η σεζόν (!) στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κανείς ξένος προπονητής δεν έχει δουλέψει τόσα χρόνια στην ΤΣΣΚΑ. Επίσης είχε 13 χρόνια ως άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην καλύτερη περίοδο στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Οι αρμοδιότητές του ήταν αυξημένες και βέβαια είχε τεράστιο μερίδιο στις επιτυχίες.

Παράλληλα εκείνο το διάστημα τον ωφέλησε ώστε να προοδεύσει σε όλους τους τομείς. Να διαμορφώσει τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του. Και πλέον να βρίσκεται μέσα στους καλύτερους Ευρωπαίους προπονητές, έχοντας κατακτήσει και δύο τρόπαια Euroleague με την ΤΣΣΚΑ.

Πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές (που βέβαια δεν πρόκειται προς το παρόν τουλάχιστον να πουν κουβέντα επί του θέματος). Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκό.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος θέλει τον Δημήτρη Ιτούδη. Παράλλληλα ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ δεν έχει κρύψει ότι το μεγάλο του όνειρο είναι να αναλάβει την Εθνική ομάδα.

Πλέον όλα συγκλίνουν στο ότι ο Ιτούδης είναι πιο κοντά από ποτέ στη «γαλανόλευκη».

Παρεμπιπτόντως πάρτε μια γεύση από Ιτούδη

Φυσικά απομένει να δούμε τι θα γίνει με τον προπονητή που θα κοουτσάρει στα «παράθυρα». Υπήρξε μια συνάντηση του Βαγγέλη Λιόλιου με τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος μάλιστα δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2023. Η μια πλευρά ενημέρωσε την άλλη για το πλάνο και τις προθέσεις, αλλά ουσιαστική πρόοδος δε σημειώθηκε.

Ως εκ τούτου το θέμα παραμένει «ανοιχτό», ανεξάρτητα από την ύπαρξη συμβολαίου.

Πάντως όλα αναμένεται να ξεδιαλύνουν στις 27 Σεπτεμβρίου. Όταν κι αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Λιόλιου όπου θα κάνει ανακοινώσεις.