×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

FIBA: Οι ημερομηνίες των Προολυμπιακών Τουρνουά – Πότε παίζει η Εθνική


    Στέφανος Σύριγγας

FIBA: Οι ημερομηνίες των Προολυμπιακών Τουρνουά – Πότε παίζει η Εθνική


Την Πέμπτη (14/5) η FIBA ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Προολυμπιακών τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που μετατέθηκαν λόγω του κορονοϊού από φέτος για το 2021.

Η Ελλάδα έτσι θα δώσει την μεγάλη μάχη για να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην Βικτόρια του Καναδά, από τις 29 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου του 2021.

H FIBA, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος και τη δυναμικής της, ως μία από τις σημαντικές Παγκόσμιες Ομοσπονδίες στους κόλπους της ΔΟΕ, εξασφάλισε μία παράταση για τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά καθώς: Η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση των ομάδων και των συμμετεχόντων στους Ολυμπακούς Αγώνες του Τόκιο, ήταν (όπως την είχε θέσει η ΔΟΕ) η τελευταία ημέρα του Ιουνίου 2021.

Ωστόσο, προκειμένου η Παγκόσμια Ομοσπονδία να ενισχύσει την ομαλή διεξαγωγή των εγχώριων πρωταθλημάτων, αλλά και το διάστημα ανάπαυσης των παικτών, ζήτησε από τη ΔΟΕ να ολοκληρωθούν τα Προολυμπιακά τουρνουά της στις 4 Ιουλίου και το αίτημά της έγινε δεκτό.

Αυτό σημαίνει, ότι σε σχέση με φέτος, οι παίκτες θα έχουν επιπλέον μία εβδομάδα ξεκούρασης. Φέτος όπως είναι γνωστό επρόκειτο να διεξαχθούν οι αγώνες πρόκρισης μίας εβδομάδα νωρίτερα, αλλά ο κορονοϊός τα άλλαξε όλα.

Για αυτό το λόγο, ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής και ο πρόεδρος της FIBA, Χαμανέ Νιανγκ, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Τα Προολυμπιακά τουρνουά (29 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2021)

Bελιγράδι

GROUP A: Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία

GROUP B: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη

Κάουνας

GROUP A: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νότια Κορέα

GROUP B: Πολωνία, Σλοβενία, Ανγκόλα

Σπλιτ

GROUP A: Ρωσία, Γερμανία, Μεξικό

GROUP B: Κροατία, Βραζιλία, Τυνησία

Βικτόρια

GROUP A: Καναδάς, Ελλάδα, Κίνα

GROUP B: Τσεχία, Τουρκία, Ουρουγουάη


Τελευταία Νέα