Νίκος Γκίκας

Η Εθνική ανδρών κινείται σε ρυθμούς προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και ο Νίκος Γκίκας μίλησε στο Sportime.gr.

Η Εθνική ομάδα αύριο θα δώσει τον πρώτο της αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 και ο Νίκος Γκίκας μίλησε στο Sportime.gr για τη νέα προσπάθεια της «γαλανόλευκης».

Αρχικά ο Νίκος Γκίκας είπε: «Νομίζω ότι όλα τα παιδιά ξέρουν τι χρειάζεται να δώσουν σε αυτούς τους αγώνες στα προκριματικά. Όλοι είναι αρκετά έμπειροι και καταλαβαίνουν την κρισιμότητα αυτων των παιχνιδιών. Το κύριο συστατικό για να κερδίσεις είναι να έχεις πάρα πολύ ενέργεια, να έχεις αυταπάρνηση και παλεύεις για κάθε κατοχή.

Νομίζω ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο και θεωρώ όλα τα παιδιά θα βάλουν τον εαυτό του κάτω από την ομάδα και θεωρώ πως θα πετύχουμε και πάλι».

Και συνέχισε λέγοντας για τους μικρότερους που βρίσκονται στην Εθνική: «Οι “μικροί” δεν χρειάζονται κάποια καθοδήγηση, ίσως εμείς οι πιο παλιοί να τους πούμε κάποια πράγματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν. Το προπονητικό σταφ, αλλά και ο κόουτς Σάββας Καμπερίδης, όπως και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μας έχουν δώσει τη σωστή κατεύθυνση».

Σχετικά με την πρώτη αντίπαλο της Εθνικής ομάδας, τη Μεγάλη Βρετανία (25/11, 20:30) ο Νίκος Γκίκας τόνισε: «Έχουμε παίξει και στο παρελθόν κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι μια ομάδα που έχει καλούς αθλητές, αλλά όχι τόσο πολύ καλούς τακτικά. Αυτό δεν παύει όμως να σημαίνει ότι δεν είναι ένας αντίπαλος που θέλει μεγάλη προσοχή. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και το ρυθμό του αγώνα.

Φυσικά η άμυνά μας θα παίξει σημαντικό ρόλο. Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στο παρκέ. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια».

Για τη χημεία της ομάδας και τις ιδιαιτερότητες είπε: «Είμαστε μια ομάδα που έχει ξαναπαίξει στα παράθυρα με μερικές νέες προσθήκες και αυτό μας βοηθάει πολύ. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Ειδικά εγώ με τους περισσότερους τους ξέρω αρκετά καλά και μπορώ να συνεργάζομαι μαζί τους στο παρκέ. Έχουμε ξεψαχνίσει τον τρόπο και το στυλ παιχνιδιού του άλλου. Οπότε ξέρουμε τα πλεονεκτήματα του καθένα και θα κοιτάξουμε να τα εκμεταλλευτούμε».