Την απάντησή του στα λεγόμενα του Γιώργου Βασιλακόπουλου, έδωσε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόθα. «Δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερη σημασία σε όσα δήλωσε ο κ.Βασιλακόπουλος. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα σημαντικό λάθος κι έδειξε έλλειψη σεβασμού! Είμαι σίγουρος πως όταν ακούσει ξανά τι είπε, θα συνειδητοποιήσει ότι έκανε λάθος. Το να κριτικάρεις έναν...

Την απάντησή του στα λεγόμενα του Γιώργου Βασιλακόπουλου, έδωσε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόθα.

«Δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερη σημασία σε όσα δήλωσε ο κ.Βασιλακόπουλος. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα σημαντικό λάθος κι έδειξε έλλειψη σεβασμού! Είμαι σίγουρος πως όταν ακούσει ξανά τι είπε, θα συνειδητοποιήσει ότι έκανε λάθος. Το να κριτικάρεις έναν παίκτη σαν τον Πάου Γκασόλ, έναν παίκτη τοπ επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ένα σημαντικό λάθος», επεσήμανε ο άλλοτε παίκτης των Ταού Κεράμικα, Μπενετόν, Ράπτορς, Μάλαγα, Χίμκι και Ρεάλ Μαδριτης.

«Δεν υπάρχει πια το ευρωπαϊκό μπάσκετ» Αντιδράσεις στην Ισπανία

Ο Γκαρμπαχόθα συνέχισε την αναφορά του στον σέντερ των Σαν Αντόνιο Σπερς: «Ο Πάου είναι 38 ετών… Φροντίζει το κορμί του με εξαιρετικό τρόπο, κάθε χρόνο ανανεώνει το ραντεβού του με την Εθνική ομάδα και είναι συνεχώς μαζί μας στα Ευρωμπάσκετ, στα Παγκόσμια Κύπελλα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Και πρόσθεσε: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τον κριτικάρει. Από το 1999 βρισκόμαστε συνεχώς στα ημιτελικά των μεγάλων διοργανώσεων. Οι ισπανικές ομάδες συμμετέχουν στις κορυφαίες διοργανώσεις. Πως γίνεται, λοιπόν, να μιλάμε για πτώση»;

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στην απουσία συχνής επικοινωνίας με την ελληνική πλευρά: «Υπάρχουν πρόεδροι με τους οποίους έχουμε εξαιρετικές σχέσεις όπως εκείνοι της Ρωσίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας. Με την Ελλάδα δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις… Δεν έχουμε κακές σχέσεις όμως δεν είμαστε σε συχνή επικοινωνία».