×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Προολυμπιακό: Οι πιθανοί διεκδικητές και τα λεφτά που ζητάει η FIBA


    Μαντώ Καψάλη

Προολυμπιακό: Οι πιθανοί διεκδικητές και τα λεφτά που ζητάει η FIBA


Το Μουντομπάσκετ ολοκληρώθηκε και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν το προολυμπιακό τουρνουά που θα δώσει τα υπολειπόμενα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.  

Συνολικά τέσσερα θα διεξαχθούν τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Ήδη κάποιες χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία να φιλοξενήσουν το τουρνουά, ωστόσο με το… αζημίωτο φυσικά.

Η FIBA ζητάει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ για την ανάθεση του προολυμπιακού τουρνουά. Μάλιστα όποιος ενδιαφέρεται να καταθέσει την πρόταση του θα πρέπει να το έχει κάνει μέχρι τον Νοέμβριο και η ανακοίνωση των χωρών που θα φιλοξενήσουν το προολυμπιακό θα γίνει τον Μάρτιο του 2020.

Μια από τις χώρες που διεκδικούν την ανάθεση του τουρνουά είναι και η Ελλάδα, κάτι που έχει προσθέσει σε πρόσφατη συνέντευξη του. Επίσης η Σερβία, η Λιθουανία και η Σλοβενία έχουν δείξει την πρόθεση τους να φιλοξενήσουν το τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Προολυμπιακό θα είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τουρνουά, καθώς μέσα σε διάστημα πέντε ημερών οι έξι ομάδες που συμμετέχουν θα δίνουν κάθε μέρα και από ένα παιχνίδι.

Η πρόκριση λοιπόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 δεν θα είναι απλή υπόθεση, όχι μόνο για την Εθνική μας ομάδα, αλλά για όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα προολυμπιακά τουρνουά.

 


Τελευταία Νέα