Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και η Εθνική ομάδα έχουν πετύχει τον στόχο τους: την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Ωστόσο, αυτό δεν είναι (ακόμη) αρκετό. Οι επίσημες υποχρεώσεις συνεχίζουν, το αήττητο της «γαλανόλευκης» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο Σκουρτόπουλος θέλει συνέχεια, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον. «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι...

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και η Εθνική ομάδα έχουν πετύχει τον στόχο τους: την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι (ακόμη) αρκετό. Οι επίσημες υποχρεώσεις συνεχίζουν, το αήττητο της «γαλανόλευκης» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο Σκουρτόπουλος θέλει συνέχεια, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον.

«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Γερμανία (30/11, 19:00, «Δ.Τόφαλος)». Είναι μια πολύ καλή και αθλητική ομάδα, τρέχουν επί 40 λεπτά και έχουν έναν υψηλό ρυθμό ανεξάρτητα από το σκορ, ενώ δείχνουν μεγάλη διάθεση.

Πιστεύω πως ταιριάζουμε σε αρκετά πράγματα με την ομάδα της Γερμανίας. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι. Είχαμε πολλά προβλήματα αυτή τη φορά, όχι μόνο τα γνωστά της Ευρωλίγκας αλλά και τραυματισμών. Παρ’ όλα αυτά έχουμε μια ομάδα έτοιμη να ανταποκριθεί μέσα στο γήπεδο και για μια ακόμη φορά να κάνει το καθήκον της», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Και συνέχισε: «Σίγουρα θα καταφέρουν να πάρουν συμμετοχή όλοι, είτε κόντρα στη Γερμανία είτε απέναντι στη Σερβία τη Δευτέρα. Είναι και μια επιβράβευση γιατί όλο αυτό το διάστημα όποτε χρειάστηκε όλα αυτά τα παιδιά ήταν μαζί μας. Καλέσαμε και κάποια νεαρά παιδιά, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τι εστί η Εθνική.

Πρέπει να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα βάζοντας κάποια παιδιά για να έχουν αρχικά επαφή με την ομάδα και στη συνέχεια να έχουν πιο σημαντικό ρόλο. Θα ανακοινώσουμε μετά την προπόνηση τη δωδεκάδα. Είναι κάπως πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Όποιος μείνει εκτός για την Παρασκευή, πιστεύω πως τη Δευτέρα θα μπορέσουμε να τον επιβραβεύσουμε, έστω και με έναν μικρό χρόνο συμμετοχής»

Όσο για τη Γερμανία; Ο ομοσπονδιακός προπονητής εξήγησε: «Το γερμανικό μπάσκετ και το πρωτάθλημα της χώρας έχει ανέβει πολύ. Έχουν καλό παραγωγικό πρόγραμμα, καλής ποιότητας ξένους, μια πολύ σοβαρή λίγκα και στέλνουν πολλά παιδιά στα κολέγια.

Είναι πολύ δυνατή ομάδα, διαθέτει παίκτες με σημαντικό ρόλο στο Basketball Champions League και το Eurocup και είδαμε πως παρά τις απουσίες που είχαν όπως όλες οι ομάδες, δημιούργησαν σε όλα τα παράθυρα μια πολύ δυνατή ομάδα».

Τέλος, ο Σκουρτόπουλος μίλησε και για την παρουσία της Εθνικής στην Πάτρα: «Είναι ευχάριστο που βρισκόμαστε εδώ. Είναι μια πόλη σημείο αναφοράς για το ελληνικό μπάσκετ. Το γήπεδο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ο Προμηθέας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και από αυτή ωφελήθηκε και το συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο έχει αναμορφωθεί.

Είναι κάτι που χρειαζόταν η πόλη της Πάτρας γιατί διαθέτει πολλά γήπεδα, αλλά όχι πολλά για διεθνείς αγώνες. Νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα να έρθει η Εθνική εδώ και πιστεύω πως ο κόσμος θα την αγκαλιάσει. Δουλεύουμε ήδη τρεις μέρες εδώ, είναι πολύ καλά τα πράγματα και ελπίζω αύριο να ολοκληρωθεί η παρουσία μας εδώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».