Μέχρι στιγμής στην Εθνική ομάδα βρίσκεται ο Κώστας Αντετοκούνμπο ενώ ο Ρικ Πιτίνο δεν έδειξε και τόσο αισιόδοξος για τη συμμετοχή του Γιάννη στο Προολυμπιακό.

Άλλωστε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (όπως και ο Θανάσης) έχει υποχρεώσεις ακόμα με τους Μιλγουόκι Μπακς στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας του NBA. Η κατάσταση δεν είναι και τόσο καλή αφού οι Μπακς βρίσκονται πίσω στο σκορ (0-2) από τους Νετς που είναι από τα μεγάλα φαβορί της σεζόν. Δεν αποκλείεται λοιπόν να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν για τα «Ελάφια» στις 20 Ιουνίου καθώς τότε είναι προγραμματισμένος ο έβδομος αγώνας με τους Νετς.

Βεβαίως δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε περί ενδεχόμενης συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο (με τον Θανάση είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα) σε περίπτωση που οι Μπακς περάσουν τους Νετς. Η ουσία είναι ότι αν αποκλειστούν οι Μπακς τότε το αργότερο στις 20 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η σεζόν.

Παρεμπιπτόντως η Εθνική ομάδα θα αναχωρήσει για τον Καναδά στις 24 Ιουνίου και το πλέον αισιόδοξο σενάριο φέρνει τους Αντετοκούνμπο να ταξιδεύουν απευθείας από τις ΗΠΑ ώστε να συναντήσουν την αποστολή. Το πιο αισιόδοξο, επαναλαμβάνουμε.

Πάντως η είδηση έχει να κάνει με τον Κώστα που ήδη κάνει προπονήσεις με την Εθνική ομάδα. Και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ρικ Πιτίνο σκέφτεται πολύ σοβαρά να τον έχει μαζί του τουλάχιστον στην 14άδα που θα ταξιδέψει στον Καναδά. Πέρα από το ότι θέλει να τον κάνει να νιώσει καλά στην Εθνική είναι και το θέμα ότι μπορεί η παρουσία του μικρού να «σπρώξει» και τους άλλους δύο.

Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως, ο Πιτίνο είπε ξεκάθαρα την κατάσταση. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη αισιοδοξία για την έλευση του Γιάννη ανεξάρτητα από το ότι πάντα… υπάρχει ελπίδα. Θεωρούν ότι αν έρθει κάποιος από τους δύο, τότε αυτός θα είναι ο Θανάσης κι εφόσον είναι ΟΚ μετά τον τραυματισμό του. Πάντως αυτή τη στιγμή ο πιο σίγουρος για τον Καναδά φαίνεται ότι είναι ο Κώστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εθνική Γυναικών: Η τελική 12αδα για το Ευρωμπάσκετ