Εθνική Ανδρών

Με 14 παίκτες για το Νιουκάστλ αναχώρησε η Εθνική Ανδρών, που θα έχει στο πλευρό της και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Η Εθνική Ανδρών πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση επί ελληνικού εδάφους και σε λίγη ώρα αναχωρεί για την Αγγλία και το Νιουκάστλ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η αποστολή απαρτίζεται από 14 μέλη και εκτός έμεινε ο Γιάννης Κουζέλογλου. Ενώ στη Θεσσαλονίκη θα βρει την Εθνική ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη θα κοουτσάρει κανονικά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος αναρρώνει από την περιπέτεια με τον κορονοϊό που τον ταλαιπώρησε.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

«Για το Νιουκάστλ και τον πρώτο αγώνα της στα προκριματικά του FIBA World Cup 2023 αναχωρεί με πτήση τσάρτερ στις 17.00 η Εθνική Ανδρών.

Στην αποστολή συμμετέχουν 14 παίκτες (Δημήτρης Αγραβάνης, Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κατσίβελης, Χάρης Γιαννόπουλος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Χουγκάζ, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Κωστής Γόντικας), αφού ο Λεωνίδας Κασελάκης θα συναντήσει την αποστολή στη Θεσσαλονίκη μετά την επιστροφή από τη Μεγάλη Βρετανία και ο Γιάννης Κουζέλογλου έμεινε εκτός, έχοντας βοηθήσει ουσιαστικά στη μέχρι τώρα σύντομη προετοιμασία.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να συναντήσει την αποστολή και ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος είναι ασθενής και στον αυριανό (25/11, 20.30 ώρα Ελλάδας) αγώνα την ομάδα θα καθοδηγήσει ο Σάββας Καμπερίδης.

Η Εθνική θα αναχωρήσει από το Νιουκάστλ το πρωί της Παρασκευής (26/11) για την Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα της Κυριακής (28/11, 17.00) θα αντιμετωπίσει την Λευκορωσία ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στο πρώτο αυτό «παράθυρο».

Στη σημερινή προπόνηση έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος θα είναι κοντά στην ομάδα και στους δύο αγώνες και είχε μια σύντομη συνομιλία με τους προπονητές και τους παίκτες, εκφράζοντας την περηφάνια του για την Εθνική ομάδα, τη στήριξή του στην σημαντική προσπάθεια που αρχίζουν και την εμπιστοσύνη του για την αίσια έκβασή της».