EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 93-80: Τον ταπείνωσε στο δικό του παιχνίδι

Νίκησε ο καλύτερος. Νίκησε εκείνος που διέθετε τις περισσότερες λύσεις. Και τους περισσότερους αφανείς ήρωες. Ποιος είναι; Η σωστή… απάντηση είναι ο Παναθηναϊκός! Ο νικητής στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν (93-80). Με τρόπο πειστικό. Και επιβλητικό, έστω και αν επιτεύχθηκε με είκοσι λεπτά σωστού μπάσκετ. Όσο και αν φανεί παράλογο, το πρώτο ημίχρονο  φάνταζε...
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 93-80: Τον ταπείνωσε στο δικό του παιχνίδι

Νίκησε ο καλύτερος. Νίκησε εκείνος που διέθετε τις περισσότερες λύσεις. Και τους περισσότερους αφανείς ήρωες.

Ποιος είναι;

Η σωστή… απάντηση είναι ο Παναθηναϊκός!

Ο νικητής στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν (93-80). Με τρόπο πειστικό. Και επιβλητικό, έστω και αν επιτεύχθηκε με είκοσι λεπτά σωστού μπάσκετ.

Όσο και αν φανεί παράλογο, το πρώτο ημίχρονο  φάνταζε ένα ατελείωτο… μαρτύριο για τους «πράσινους». Μόλις 2 ασίστ σε 20 λεπτά αγώνα. Πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Και ένας Ολυμπιακός, ο οποίος ήλεγχε την αναμέτρηση. Όπως είχε κάνει στη Μόσχα και τη Βιτόρια.

Σωστές επιλογές, τελικές πάσες, φιλοσοφία και καλό αμυντικό πλάνο. Το οποίο περιελάμβανε το εξής πλάνο: αφήστε τον Καλάθη να σκοράρει και όχι να δημιουργεί.

Οσο αυτό λειτούργησε, ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο είναι μία άλλη ιστορία.

Εκεί ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 52-32! Αλλάζοντας εντελώς το αγωνιστικό πρόσωπό του. Εσφιξε την άμυνά του, περιόρισε το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού και όλα τα άλλα ήρθαν.

Ο «Λέκα» και ο Θανάσης

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο ένας παράγοντας που λέγαμε.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει λάβει εδώ και καιρό τον τίτλο του… καταλύτη. Το απέδειξε και στην τρίτη περιοδο του αγώνα. Εκεί που ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς. Με τον «Κούνμπο» να κάνει μεγάλο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση.

Οσο ο Ολυμπιακός έπαιρνε σκορ από τον Γιώργο Πρίντεζη (26π.) και τον Γιάνις Τίμα (17π., 5/6 τρίποντα) οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ είχαν τον έλεγχο. Οταν έμεινε μόνος ο «Πρι» και με ένα μεγάλο διάστημα δίχως καλάθι, οι «ερυθρόλευκοι» χάθηκαν. Οπως ήταν χαμένος στο παρκέ, τόσο ο Βασίλης Σπανούλης, όσο και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος.

Οσο για το χαμένο πλάνο του Ολυμπιακού; Ο Καλάθης στο πρώτο μέρος σημείωσε 12 πόντους και εδωσε μία ασίστ. Μόνο στο 3ο δεκάλεπτο, ο κάπτεν των πρωταθλητών μέτρησε ένα καλάθι και 6 ασίστ.

MVP: Ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Ήρθε από τον πάγκο, επειδή ο Καλάθης έκανε δύο γρήγορα φάουλ και έγινε ο ήρωας της βραδιάς: 17 πόντοι με πολλά καθοριστικά καλάθια.

UP: Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο. Και μαζί του ο Τσάβι Πασκουάλ. Κατάλαβε τα λάθη του, άλλαξε το πλάνο του και πήρε τη νίκη. Μαζί τους και ο… οχτρός Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος αντιμετωπίσε μόνος του ολόκληρο τον Παναθηναϊκό.

DOWN: Η απίθανη επίδοση του Παναθηναϊκού με τις 2 ασίστ σε 20 αγωνιστικά λεπτά. Και η αντίδρασή του στα ριμπάουντ. Επίσης, ο Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός δεν βοήθησε για ακόμη ένα παιχνίδι. Οσο για τον Ολυμπιακό; Πολλά! Ακόμη και από το πρώτο (καλό) ημίχρονο. Ο Γουίλιαμς – Γκος εκτός ρυθμού, ο ΛεΝτέι πλήρωσε την απειρία του στην άμυνα. Κακός ο Παπανικολάου, όπως και ο Σπανούλης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πήραν σχεδόν όλες τις σωστές αποφάσεις, ακόμη και σε δύσκολες φάσεις.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 41-48, 67-62, 93-80.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ.Πασκουάλ): Τόμας 9 (1/3 τρίπ., 6 ριμπ.), Λάνγκφορντ 3 (1), Παπαγιάννης, Λάσμε 5, Παπαπέτρου 7 (2), Παππάς 3, Γκιστ 10 (6 ριμπ.), Λεκαβίτσιους 17 (4/6 δίπ., 3/7 τρίπ.), Λοτζέσκι 10 (4/5 δίπ., 0/3 τρίπ., 2/2 βολές), Καλάθης 14 (4/6 δίπ., 2/7 τρίπ., 6 ριμπ., 7 ασίστ, 3 κλεψ., 1 λάθος), Αντετοκούνμπο 12 (5/5 δίπ., 2/2 βολές), Μήτογλου 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ν.Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος, Τουπάν 9 (1), Σπανούλης 4 (2/5 δίπ., 0/4 τρίπ., 3 ριμπ, 4 ασίστ, 4 λάθη), Τίμα 17 (5/6 τρίπ.), Μιλουτίνοφ 11 (5/6 δίπ., 1/3 βολές, 5 ριμπ., 1 ασίστ, 1 μπλοκ), Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 26 (9/10 δίπ., 1/2 τρίπ., 5/6 βολές, 4 ριμπ., 3 ασίστ), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι 7 (2/7 δίπ., 6 ριμπ.).

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Κατάμεστο το ΟΑΚΑ (pics)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το τρομερό άλεϊ-ουπ του Μιλουτίνοφ (vid)

Euroleague: Η Μπάρτσα «πλήγωσε» τον Μπαρτζώκα, στο νήμα η Φενέρ (vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 93-80: Τον ταπείνωσε στο δικό του παιχνίδι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.