EUROLEAGUE

Euroleague: Έρευνα για το χρονόμετρο στο ΤΣΣΚΑ-Ζαλγκίρις ζητά η Λίγκα (vid)

Σε κρίσιμη επίθεση της Ζαλγκίρης, το χρονόμετρο «έσβησε» πέντε δευτερόλεπτα
Euroleague: Έρευνα για το χρονόμετρο στο ΤΣΣΚΑ-Ζαλγκίρις ζητά η Λίγκα (vid)

Η μεγάλη ανατροπή της ΤΣΣΚΑ απέναντι στην Ζαλγκίρις με 99-97 στη παράταση για την Euroleague, δεν ήρθε και τόσο… νομότυπα, όπως αποδείχθηκε.

Στο παιχνίδι και ενώ έμενε 1:14 για να λήξει, οι Λιθουανοί είχαν προβάδισμα τριών πόντων (84-81), με το χρονόμετρο της επίθεσης από τα 18 δευτερόλεπτα να… «πηδάει» στα 13!

Κανείς δεν το πήρε χαμπάρι, με την μπάλα να μένει στα χέρια των παικτών της Ζαλγκίρις, σε μια επίθεση που καθόρισε την εξέλιξη του ματς, αφού η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισε και κέρδισε στην παράταση. Το περιστατικό όμως υπέπεσε στην αντίληψη της Euroleague και ζήτησαν συμπληρωματική έκθεση από του διαιτητές. Βάσει κανονισμών, το θέμα πρέπει να διερευνηθεί εντός 48 ωρών και γι’ αυτό ζητήθηκε επιπλέον στοιχεία, καθώς η φάση επηρέασε σαφώς την εξέλιξη του αγώνα.

Σύμφωνα με τον Λιθουανό δημοσιογράφο, Γιόνας Μίκλοβας, η Ζαλγκίρις διαμαρτυρήθηκε εγγράφως στη Λίγκα για το περιστατικό, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μόνο πιθανό είναι να δοθεί ένα πρόστιμο στην ΤΣΣΚΑ. Αυτό γιατί θα έπρεπε να έχει κάνει ένσταση την ώρα του αγώνα η Ζαλγκίρις (ή 15 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα), κάτι που δεν έγινε.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει με την ΤΣΣΚΑ, καθώς η Νταρουσάφακα τον περασμένο Οκτώβρη διαμαρτυρήθηκε στην Λίγκα, καθώς είχε μπει ένας πόντος εξτρά στην Ρωσική ομάδα από την γραμματεία, μετά από μια χαμένη βολή του Κλάιμπερν.

Euroleague: Στο… νήμα ΤΣΣΚΑ, Μιλάνο, χωρίς πρόβλημα η Χίμκι (vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euroleague: Έρευνα για το χρονόμετρο στο ΤΣΣΚΑ-Ζαλγκίρις ζητά η Λίγκα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.