EUROLEAGUE

Πράσινη… λάβα, κατάπιε τη Ρεάλ! (pics)

Ο θόρυβος έμοιαζε αλλόκοτος. Εκκωφαντικός. Εξοντωτικός.
Πράσινη… λάβα, κατάπιε τη Ρεάλ! (pics)

Ο θόρυβος έμοιαζε αλλόκοτος. Εκκωφαντικός. Εξοντωτικός.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επηρέαζε την ψυχολογία και των δύο ομάδων.

Αυτό το… σενάριο είναι για μία άλλη «ταινία».

Αυτή που… προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης (17/4) στο «Νίκος Γκάλης» διέθετε μπόλικα χαρακτηριστικά… θρίλερ.

Μην πάει το μυαλό σας σε ένα φινάλε γεμάτο άγχος. Ηταν ένας εφιάλτης, βγαλμένος από τα χειρότερα όνειρα της Ρεάλ. Και απόλυτη ονείρωξη για τον Παναθηναϊκό (95-67).

Δεν σταμάτησε να πασάρει ο Καλάθης! Πρώτη νίκη στα πλέι οφ τρία χρόνια μετά

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ίσως το καλύτερο δεκάλεπτο των παικτών του Παναθηναϊκού εδώ και αρκετό καιρό, η φασαρία της εξέδρας φάνηκε να προσθέτει φτερά στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού και να… κόβει τα αντίστοιχα κάτω άκρα των αθλητών της Ρεάλ.

Μέχρι οι Μαδριλένοι να συνέλθουν, το ταμπλό ανέφερε «Παναθηναϊκός 20 – Ρεάλ Μαδρίτης 0». Ενα πελώριο και ολοστρόγγυλο μηδέν!

Δίχως υπερβολή, το ματς χάθηκε κάπου εκεί για τη Ρεάλ. Στο τζάμπολ του αγώνα.

Μετά ήταν κατηφόρα για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ.

Ό,τι και αν επιχείρησαν οι Μαδριλένοι, διέθετε την απάντησή του. Με τρόπο επιβλητικό. Τόσο… επίπονο για τη Ρεάλ, που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτης.

Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 35 πόντους (79-44) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

Για έναν Παναθηναϊκό που μοίρασε 23 ασίστ, μάζεψε 38 ριμπάουντ και ευστόχησε σε περισσότερα τρίποντα (12) από όσα αστόχησε (22).

Η γιούχα του Γιαννακόπουλου Τα… άκουσε ο Λαμόνικα! Σε χαρτονόμισμα

MVP: Ο τίτλος θα πρέπει να μοιραστεί. Ο μισός ανήκει στον Μάικ Τζέιμς. Τα έκανε όλα και σε… οικονομική συσκευασία χρόνου. Ο Αμερικανός γκαρντ οδήγησε το σκορ για τον Παναθηναϊκό με 24 πόντους , 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Ο άλλος μισός πάει σε έναν συνήθη ύποπτο, τον Νικ Καλάθη. Δεν είναι τόσο οι 11 πόντοι του, όσο οι 16 τελικές πάσες, ρεκόρ για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

UP: Ολόκληρος ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να σημείωσε 95 πόντους, αλλά υποχρέωσε μία επιθετική ομάδα να μείνει στους 67 πόντους, την χαμηλότερη συγκομιδή της έπειτα απο 31 παιχνίδια στη φετινή Ευρωλίγκα. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάτι είναι η αμυντική προσπάθεια επάνω στον Λούκα Ντόντσιτς (10π., με 2/5 σουτ). Δεν ήταν μόνο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ξεκίνησε πάνω στον Σλοβένο, αλλά όλοι όσοι επιχείρησαν να τον περιορίσουν.

DOWN: Ολόκληρη η Ρέάλ. Ξεκίνησε το ματς με τρία air ball και πολλά λάθη. Η συνέχεια ήταν… ανάλογη. Μεγάλη η αστοχία στα τρίποντα (16%), μόλις 23 ριμπάουντ και 14 λάθη!

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Η τριάδα άκουσε πολλά. Ωστόσο, στο τέλος, κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί. Βοήθησε και το γεγονός πως το σκορ ξέφυγε από νωρίς.

Το play by play του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 46-30, 77-44, 95-67.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσ.Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Τζέιμς 24 (3/3 τριπ., 8 ριμπ.), Πέιν 8, Παππάς 3 (1), Ντένμον 9 (3), Γκιστ 8, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 2, Γκέιμπριελ 9 (2), Λοτζέσκι 6 (2), Καλάθης 11 (1/2 τριπ., 16 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Π.Λάσο): Κοζέρ, Ραντλ 8, Ράντολφ 11, Φερνάντεθ 3, Ντόντσιτς 10 (2), Ρέγιες, Αγιον 8, Γιούστα 4, Κάρολ 4, Ταβάρες 5, Τόμπκινς 12 (1), Τέιλορ 2.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πράσινη… λάβα, κατάπιε τη Ρεάλ! (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.