Μπαρτσελόνα Ερτέλ- Βιλερμπάν

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα τόνισε ότι παρείχε τα πάντα στον Ερτέλ για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ενώ δεν υπολογιζόταν για το ματς και του είχε εξασφαλίσει την επιστροφή στην Βαρκελώνη την αμέσως επόμενη ημέρα.

Η Μπαρτσελόνα με ανακοίνωσή της έδωσε τη δική της διάσταση στο φλέγον θέμα με τον Τομά Ερτέλ, για τον οποίο η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» έδωσε εντολή να μη γυρίσει με την υπόλοιπη αποστολή από την Κωνσταντινούπολη, μετά το ματς με την Εφές επειδή μιλάει με τη Ρεάλ.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα τόνισε ότι παρείχε τα πάντα στον Ερτέλ για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ενώ δεν υπολογιζόταν για το ματς και του είχε εξασφαλίσει την επιστροφή στην Βαρκελώνη την αμέσως επόμενη ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερτέλ: Ο Σεραφέν δεν έπεσε από τα σύννεφα με την Μπαρτσελόνα (pic)

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«1. Την Κυριακή, την ημέρα που η ομάδα αντιμετώπισε την Μπανταλόνα, η ομάδα και ο παίκτης αποφάσισαν από κοινού ότι δεν θα έπρεπε να παίξει για να αποφύγει πιθανό τραυματισμό, ενόψει μιας επικείμενης συμφωνίας για λήξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

2. Την Δευτέρα, η ομάδα επέτρεψε στον παίκτη, ο οποίος δεν κλήθηκε για τον αγώνα εναντίον της Εφές, να ταξιδέψει με την ομάδα στην Κωνσταντινούπολη για να λύσει το επαγγελματικό του μέλλον, όπως ζήτησε αυτός και ο εκπρόσωπός του.

3. Την Τρίτη, ο παίκτης ζήτησε την άδεια του συλλόγου να δουλέψει μαζί με την ομάδα κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και να είναι σε θέση να επιλύσει το επαγγελματικό του μέλλον.

4. Την Τρίτη το μεσημέρι, ο σύλλογος και ο εκπρόσωπος του παίκτη διακόπτουν τις διαπραγματεύσεις και συμφωνούν να συνεχίσουν να μιλούν. Δεδομένης της κατάστασης που δημιουργήθηκε την ακύρωση των διαπραγματεύσεων και ότι δεν ήταν υπό την πειθαρχία της ομάδας σε αυτόν τον αγώνα, αποφασίστηκε ότι ο παίκτης δεν θα επιστρέψει με την ομάδα. Ο παίκτης δεν παραμελήθηκε σε καμία περίπτωση και του δόθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις – ξενοδοχείο για τη νύχτα, κανονικό εισιτήριο πτήσης και όλα τα σχετικά έγγραφα – για να μπορέσει να ταξιδέψει και να επιστρέψει στη Βαρκελώνη την επόμενη μέρα.

5. Τέλος, ο σύλλογος θα ήθελε να ανακοινώσει ότι ο Τομά Ερτέλ ανήκει ακόμη στην Μπαρτσελόνα, ενώ περιμένει να μπορέσει να λύσει το μέλλον του τις επόμενες μέρες.»