Κάιλ Χάινς

Ο Κάιλ Χάινς παρουσιάστηκε επίσημα από την Αρμάνι Μιλάνο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον GM των Ιταλών Χρήστο Σταυρόπουλο. Ο Χάινς αναφέρθηκε για τον Έλληνα GM, με τον οποίο μάλιστα έχει πανηγυρίσει δύο φορές την κατάκτηση της Euroleague στον Ολυμπιακό. «Όταν τον συνάντησα εντυπωσιάστηκα από τα μάτια του, από την αποφασιστικότητά του...

Ο Κάιλ Χάινς παρουσιάστηκε επίσημα από την Αρμάνι Μιλάνο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον GM των Ιταλών Χρήστο Σταυρόπουλο.

Ο Χάινς αναφέρθηκε για τον Έλληνα GM, με τον οποίο μάλιστα έχει πανηγυρίσει δύο φορές την κατάκτηση της Euroleague στον Ολυμπιακό.

«Όταν τον συνάντησα εντυπωσιάστηκα από τα μάτια του, από την αποφασιστικότητά του και την επιθυμία του να κερδίσει. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια τον κοίταξα και είδα την ίδια αποφασιστικότητα», είπε ο Χρήστος Σταυρόπουλος.

Στην εισαγωγή του ο Κάιλ Χάινς δήλωσε: «Μπορώ μόνο να πω πόσο χαρούμενος νιώθω που είμαι εδώ, πόσο περήφανος που είμαι μέρος της μεγάλης ιστορίας αυτού του συλλόγου. Θα ήθελα να προσθέσω τίτλους, ιστορία και νίκες σε αυτό το κλαμπ. Θα είναι πολύ μακρύς ο δρόμος, πολλά παιχνίδια, αλλά είμαι περήφανος που συμμετέχω σε αυτό το πρότζεκτ. Ο κόουτς Μεσίνα και το υπόλοιπο προσωπικό έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στη σύνθεση της ομάδας. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά προς το παρόν είμαι πάνω από όλα χαρούμενος, που επέστρεψα στην Ιταλία όπου ξεκίνησε η καριέρα μου».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Νομίζω ότι ο Σταυρόπουλος και ο Μεσίνα έχουν δημιουργήσει ένα βαθύ ρόστερ, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό είναι η ευελιξία. Αν κοιτάξετε την Euroleague τα τελευταία χρόνια, όποιος έχει κερδίσει πάντα ήξερε πώς να παίζει διαφορετικά είδη μπάσκετ. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν πολλούς ρόλους. Αυτό τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα όπλα μας».

Επιλέον, ο Αμερικανός σέντερ τόνισε την σημασία των ενεργειών κατά της αστυνομικής βίας στην πατρίδα του:

«Είναι εξαιρετικό για μένα ότι πολλοί παίκτες στο NBA, το WNBA, στα πρωταθλήματα μπέιζμπολ, στο ποδόσφαιρο χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να υποστηρίξουν το κίνημα “Black Lives Matter”, είτε ήταν αναμενόμενο, είτε απλώς συνέβη, είναι σημαντικό να συνεχιστεί. Ένα από τα πράγματα που ήταν πραγματικά απίστευτο ήταν η παγκόσμια απάντηση που δείχνει πώς ορισμένα κοινωνικά ζητήματα είναι παγκόσμιο πρόβλημα, όχι μόνο αμερικανικό. Επίσης στο επίπεδο της Ένωσης Παικτών της Euroleague θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ρόλο μας σε όλα τα θέματα κοινωνικό ενδιαφέρον».

Τέλος, μίλησε και για την ηλικία του και είπε: «Είμαστε στην χώρα του καλού κρασιού και το κρασί βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, όπως λένε. Το IQ μας είναι υψηλό και θα μας επιτρέψει να τα πάμε καλά. Αν κοιτάξετε ποιος κερδίζει, έχουν πάντα έμπειρους παίκτες, που έχουν συνηθίσει να κερδίζουν και ξέρουν πώς να το κάνουν και το έχουν κάνει για πολλά χρόνια. «Δεν νομίζω ότι η ηλικία θα είναι πρόβλημα».