×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Euroleague: Από Final-8 ως τροπαιούχος η Εφές!


Στην Euroleague θέλουν να τελειώσει κανονικά η σεζόν. Εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες. Το δήλωσε άλλωστε και σε συνέντευξή του ο Chief Operating Officer, της διοργάνωσης, Έντουαρντ Σκοτ. Απ’ εκεί και πέρα, επειδή τίποτα δεν είναι στο χέρι των ομάδων, υπάρχουν πολλές σκέψεις.

Η αλήθεια είναι ότι στην Euroleague δεν θέλουν να βάλουν λουκέτο στην σεζόν 2019-2020. Ίσως όμως να αναγκαστούν να το κάνουν καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Σας είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά για την Euroleague σε περίπτωση κατά την οποία δεν ολοκληρωθεί η σεζόν. Είναι κάτι που κανείς δεν θέλει, αλλά…

Προς το παρόν εκείνο που έκανε η Euroleague ήταν να αναστείλει κάθε αγωνιστική της δραστηριότητα ως τις 11 Απριλίου. Κι ακολούθως να εκτιμηθεί η κατάσταση. Βέβαια όπως έχουν τα πράγματα θεωρείται ΑΔΥΝΑΤΟΝ να επαναρχίσει η διοργάνωση εκείνη την ημερομηνία.

Εξετάζονται λοιπόν όλες οι περιπτώσεις. Οι ομάδες βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και οι ιδιοκτήτες θα λάβουν την οριστική απόφαση. Ήδη μελετώνται όλες οι νομικές λεπτομέρειες σχετικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε κάθε περίπτωση.

Το πρώτο σενάριο έχει να κάνει με τέλος της διοργάνωσης και… απονομή στην Εφές, που είναι πρώτη στην βαθμολογία μέχρι στιγμής. Ήδη οι ομάδες είναι ενήμερες γι’ αυτή την προοπτική καθώς η Euroleague θέλει να υπάρξει πρωταθλητής για την σεζόν. Σε κάθε περίπτωση.

Ένα άλλο σενάριο έχει να κάνει με τη διεξαγωγή Final-8 (προφανώς) στην Κολονία, ακόμα και χωρίς κόσμο. Να λάβουν μέρος οι 8 πρώτες ομάδες στην βαθμολογία (Εφές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Χίμκι και Φενέρμπαχτσε) στα πρότυπα του συστήματος Κυπέλλου που γίνεται στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (πλην του δικού μας φυσικά).

Δεν είναι εύκολο αυτό από τη στιγμή που οι παίκτες έχουν φύγει από τις ομάδες. Θα φανούν όλα στην πορεία.


Τελευταία Νέα