Σε κρίσιμη επίθεση της Ζαλγκίρης, το χρονόμετρο «έσβησε» πέντε δευτερόλεπτα

Η μεγάλη ανατροπή της ΤΣΣΚΑ απέναντι στην Ζαλγκίρις με 99-97 στη παράταση για την Euroleague, δεν ήρθε και τόσο… νομότυπα, όπως αποδείχθηκε.

Στο παιχνίδι και ενώ έμενε 1:14 για να λήξει, οι Λιθουανοί είχαν προβάδισμα τριών πόντων (84-81), με το χρονόμετρο της επίθεσης από τα 18 δευτερόλεπτα να… «πηδάει» στα 13!

Κανείς δεν το πήρε χαμπάρι, με την μπάλα να μένει στα χέρια των παικτών της Ζαλγκίρις, σε μια επίθεση που καθόρισε την εξέλιξη του ματς, αφού η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισε και κέρδισε στην παράταση. Το περιστατικό όμως υπέπεσε στην αντίληψη της Euroleague και ζήτησαν συμπληρωματική έκθεση από του διαιτητές. Βάσει κανονισμών, το θέμα πρέπει να διερευνηθεί εντός 48 ωρών και γι’ αυτό ζητήθηκε επιπλέον στοιχεία, καθώς η φάση επηρέασε σαφώς την εξέλιξη του αγώνα.

Σύμφωνα με τον Λιθουανό δημοσιογράφο, Γιόνας Μίκλοβας, η Ζαλγκίρις διαμαρτυρήθηκε εγγράφως στη Λίγκα για το περιστατικό, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μόνο πιθανό είναι να δοθεί ένα πρόστιμο στην ΤΣΣΚΑ. Αυτό γιατί θα έπρεπε να έχει κάνει ένσταση την ώρα του αγώνα η Ζαλγκίρις (ή 15 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα), κάτι που δεν έγινε.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει με την ΤΣΣΚΑ, καθώς η Νταρουσάφακα τον περασμένο Οκτώβρη διαμαρτυρήθηκε στην Λίγκα, καθώς είχε μπει ένας πόντος εξτρά στην Ρωσική ομάδα από την γραμματεία, μετά από μια χαμένη βολή του Κλάιμπερν.