Τα PlayOffs στην Euroleague αρχίζουν και το Sportime σας βάζει στο κλίμα με ένα μεγάλο αφιέρωμα για την πολύ σημαντική φάση της διοργάνωσης- Παναθηναϊκός

Λίγο πριν τη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4) τα θέματα που βγαίνουν στην Euroleague δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αγωνιστικό σκέλος και τα PlayOffs. Ως γνωστόν η πρόσφατη κίνηση των 7 ομάδων/μετόχων της Euroleague να συναντηθούν μυστικά στην Αθήνα και να προετοιμάσουν τις κινήσεις τους σε βάρος του Ζόρντι Μπερτομέου,...

Λίγο πριν τη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4) τα θέματα που βγαίνουν στην Euroleague δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αγωνιστικό σκέλος και τα PlayOffs.

Ως γνωστόν η πρόσφατη κίνηση των 7 ομάδων/μετόχων της Euroleague να συναντηθούν μυστικά στην Αθήνα και να προετοιμάσουν τις κινήσεις τους σε βάρος του Ζόρντι Μπερτομέου, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Είναι η πρώτη φορά που ο CEO της Euroleague αμφισβητείται τόσο έντονα. Υπενθυμίζουμε ότι η συνάντηση έγινε στην Αθήνα μέσα στον Απρίλιο. Συμμετείχαν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Μακάμπι, η Εφές, η ΤΣΣΚΑ και η Αρμάνι Μιλάνο.

Η Μακάμπι μέσω του Ντέιβιντ Φέντερμαν ήταν εκείνη που κίνησε τη διαδικασία παρουσιάζοντας πολύ σημαντικά στοιχεία. Ο Μπερτομέου εμφανώς θορυβημένος απάντησε με έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4) με φυσική παρουσία μάλιστα και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δε θα είναι εύκολα τα πράγματα για τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Euroleague καθώς οι άνθρωποι της Μακάμπι κινήθηκαν όπως έπρεπε: Μεθοδικά, σοβαρά κι άκρως επαγγελματικά. Χωρίς φωνές, φασαρίες και δημοσιεύματα αλλά με τον τρόπο που έπρεπε.

Εδώ αρχίζει μια διαφορετική διαδικασία.

Οι υπόλοιποι τέσσερις μέτοχοι, δηλαδή οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια και Φενέρμπαχτσε είναι πολύ ενοχλημένοι από το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν. Θεωρούν ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης από τους υπόλοιπους επτά καθώς δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι αποκλείστηκαν από τη συνάντηση. Επί της ουσίας οι καλές σχέσεις τους με τον Μπερτομέου προφανώς και λειτούργησαν απαγορευτικά για την πρόσκλησή τους.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διάστημα της παραμονής της Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα για τους αγώνες των PlayOffs με την ΤΣΣΚΑ, υπήρξε πρόσκληση προς τον GM των Τούρκων, Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι προς ενημέρωση. Ο Ιταλός παράγοντας της Φενέρμπαχτσε αρνήθηκε την πρόσκληση ακριβώς γι’ αυτό το λόγο που προαναφέραμε. Συν το ότι υπήρξε αρκετή ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες με αφορμή τη γενικότερη συμπεριφορά της ΤΣΣΚΑ.

Αυτά είναι κάποια προεόρτια της Γενικής Συνέλευσης της Μεγάλης Δευτέρας. Ανεξάρτητα πάντως απ’ όλα, η πλειοψηφία (επτά έναντι τεσσάρων) βρίσκεται απέναντι στον Τζόρντι Μπερτομέου