Ο Δημήτρης Ιτούδης θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας αφού ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία του με την ΕΟΚ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση της κατάκτησης του τρίτου ευρωπαϊκού με την ΤΣΣΚΑ και του όγδοου συνολικά στην καριέρα του συμπεριλαμβανομένης της θητείας του στον Παναθηναϊκό.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση της κατάκτησης του τρίτου ευρωπαϊκού με την ΤΣΣΚΑ και του όγδοου συνολικά στην καριέρα του συμπεριλαμβανομένης της θητείας του στον Παναθηναϊκό.

Αυτό δεν είναι καθόλου λίγο αν και ο Ιτούδης, εφόσον τα καταφέρει θα γράψει ιστορία στην ΤΣΣΚΑ. Για την ακρίβεια θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά με τη μεγάλη ομάδα της Μόσχας.

Ο Έλληνας κόουτς έχει δύο ευρωπαϊκά, το 2016 και το 2019. Τόσα έχει και ο Έτορε Μεσίνα (2006 και 2008). Αλλά και ο Εβγκένι Αλεξέγιεφ (1961 και 1963) όπως και ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι (1969 και 1971).

Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δηλαδή το να γίνει ο Ιτούδης ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της μεγάλης ΤΣΣΚΑ με τρία ευρωπαϊκά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο πολυνίκης κόουτς στην ιστορία των Ρώσων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 177. Επίσης οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στο 20ο φάιναλ φορ στην ιστορία της. Ενώ ο ίδιος θα είναι παρών στο 14ο της καριέρας του!

Είναι το έκτο συνεχόμενο με την ΤΣΣΚΑ κάτι που μόνο ο Έτορε Μεσίνα είχε καταφέρει σε δύο διαφορετικές περιόδους με τη ρώσικη ομάδα: Από το 2006 ως και το 2009 κι επίσης το 2013 και το 2014.

Επίσης είναι πλέον μαζί με τον Γιάννη Ιωαννίδη οι μόνοι Έλληνες προπονητές που έχουν δώσει «παρών» σε έξι φάιναλ φορ. Ο «Ξανθός» το κατάφερε με τρεις διαφορετικές ομάδες (Άρη, Ολυπιακό και ΑΕΚ) ενώ ο Ιτούδης με την ΤΣΣΚΑ.

Ως head coach έτσι; Διότι συνολικά ο Ιτούδης έχει… 14 φάιναλ φορ στο βιογραφικό του.

Για την ιστορία: Μετά την επέκταση της συνεργασίας του μέχρι το 2023, γίνεται ο μακροβιότερος ξένος προπονητής της ΤΣΣΚΑ αφού το 2023 θα έχει κλείσει 9 σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στους Ρώσους μόνο ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι (13 χρόνια) ο Βίκτορ Γκριγκόριεφ (12 χρόνια) και ο Εβγκένι Αλεξέγιεφ (11 χρόνια, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους)  έχουν περισσότερα. Κι αυτά μεταξύ 1937 και 1986!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Δημήτρης Ιτούδης ακολούθησε το όνειρό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ευτυχία του Βατούτιν με τον Ιτούδη

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο