Μόνο αδιάφορους δεν αφήνει ο Κώστας Αντετοκούνμπο τους δύο «αιώνιους αντιπάλους» του ελληνικού μπάσκετ καθώς τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός ασχολούνται με την περίπτωσή του.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο, τον οποίο είχε την ευκαιρία να δει το ελληνικό κοινό μέσα από τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στο τουρνουά «Ακρόπολις» είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Ασφαλώς κι ενδιαφέρει και τις δύο μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Όμως, παρότι ο νεαρός παίκτης δε δεσμεύεται πλέον με συμβόλαιο, η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη.

Ο Αντετοκούνμπο, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, θα πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα για τρεις μήνες περίπου, υποχρεωτικά. Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού εξέτασαν την περίπτωσή του. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι ο παίκτης θέλει να παίξει στην Ευρώπη.

Για την ακρίβεια στο μυαλό του βρίσκονται πάντα οι ΗΠΑ και το ΝΒΑ. Το συμβόλαιό του (two way) με τους Λέικερς ολοκληρώθηκε και προτιμά να βρει την επόμενη ομάδα του στο NBA. Υπάρχει πάντα γι’ αυτόν η περίπτωση της G-League αλλά δεν είναι και κάτι το… συναρπαστικό. Και παρότι τα χρήματα θα είναι λιγότερα απ’ ότι στην Ευρώπη, θα βρίσκεται πάντα στον «προθάλαμο» της κορυφαίας Λίγκας του κόσμου.

Πάντως ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής για τον Καναδά. Τα προσόντα δεν του λείπουν. Η προοπτική του είναι αναμφισβήτητη αλλά ακόμα χρειάζεται δουλειά προκειμένου ν’ αλλάξει επίπεδο. Το μέλλον πάντως είναι δικό του και σίγουρα το να παίξει σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό ή και στην Ευρώπη γενικότερα, θα τον βοηθήσει να ωριμάσει περισσότερο ως παίκτης.

Βεβαίως η τελική απόφαση ανήκει σ’ εκείνον που προς το παρόν «ζυγιάζει» όλες τις πιθανές περιπτώσεις που έχει στα χέρια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εθνική: Οι πρώτοι τέσσερις που έκοψε ο Πιτίνο

Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η αλήθεια για την απώλεια του Μήτογλου