Ο Έτορε Μεσίνα αναφέρθηκε στην υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου που ήταν σοκ για όλους, όχι μόνο για την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Ντίνος Μήτογλου δεν είναι το μοναδικό κρούσμα ντόπινγκ στην Αρμάνι Μιλάνο για φέτος. Είχε προηγηθεί ο Μορασκίνι. Άρα ο Έτορε Μεσίνα πρέπει να δει τι γίνεται στην ομάδα του.

Ο Έτορε Μεσίνα αναφέρθηκε στην υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου που ήταν σοκ για όλους, όχι μόνο για την Αρμάνι Μιλάνο.

Διότι ο κίνδυνος της τιμωρίας του Μήτογλου είναι μεγάλος και πιθανότατα να του στερήσει ακόμα και τη συμμετοχή του στο Eurobasket. Ο διεθνής φόργουορντ βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και τέθηκε σε αποκλεισμό από τις εκδηλώσεις της ομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αρμάνι είχε άλλη μια περίπτωση ντόπινγκ φέτος.

Χαρακτηριστικά, μετά τη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Μπάγερν Μονάχου, που έφερε την ομάδα του πιο κοντά στην 3η θέση, ο Έτορε Μεσίνα δήλωσε τα ακόλουθα.

«Εμείς ως ομάδα, τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και φέτος, κάναμε πάντα ό,τι μπορούσαμε για να ανταγωνιστούμε δίκαια, σεβόμενοι τον εαυτό μας, τους αντιπάλους μας και το παιχνίδι. Η ανοχή μας στο ντόπινγκ είναι μηδενική, είτε πρόκειται για επιπολαιότητα είτε για εσκεμμένη κακή συμπεριφορά.

Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία, δεν μπορούμε ποτέ να σκεφτούμε για ντόπινγκ. Ελπίζω ο Μήτογλου να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ότι ήταν ένα λάθος, προφανώς περιμένουμε για περισσότερες πληροφορίες στην υπόθεση, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα, επαναλαμβάνω είναι ο σεβασμός στη δουλειά μας.

Λυπάμαι πολύ για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο ιατρικό μας προσωπικό. Είναι άνθρωποι που θυμούνται ποιοι είναι οι κανόνες, πολύ προσεκτικοί σε όλα. Και αν συμβαίνουν εκτός ομάδας αυτά, ναι είναι κάτι που με ενοχλεί και μας ενοχλεί πολύ».

Δεν έχουμε τη διάθεση να κάνουμε το συνήγορο του Ντίνου Μήτογλου από πατριωτικό καθήκον (σοβαροί να είμαστε). Και φυσικά στο περιεχόμενο και στο νόημα δε μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε απόλυτα αφού το ντόπινγκ δε συνάδει με το αθλητικό ιδεώδες και φυσικά θα πρέπει να το απορρίψουμε μόνο ως σκέψη. Όχι απλώς ως πράξη.

Όπως επίσης δεν έχουμε κανένα λόγο να κατηγορήσουμε την Αρμάνι Μιλάνο ότι κάνει τέτοια πράγματα. Το αντίθετο πιστεύουμε. Το ερώτημα όμως που θα έπρεπε να απευθύνει ο Μεσίνα πρώτα στην ομάδα του είναι το εξής: «Τι ακριβώς συμβαίνει και τα δύο κρούσματα ντόπινγκ που έχουν βγει φέτος στην Euroleague αφορούν στην Αρμάνι Μιλάνο;».

Πριν τον Μήτογλου ήταν ο Μορασκίνι κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια «τρύπα» μέσα στην ομάδα. Κι αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα για την ίδια την ομάδα.

Και πρέπει να το λύσεις με πράξεις και όχι με δηλώσεις.