Παναθηναϊκός: Δικαίωση από την Επιτροπή Εφέσεων της Euroleague


Sportime Team

Παναθηναϊκός: Δικαίωση από την Επιτροπή Εφέσεων της Euroleague


Η Επιτροπή Εφέσεων της Euroleague δικαίωσε τον Παναθηναϊκό και απέρριψε την προσφυγή που είχε κάνει ο Ολυμπιακός σε μια πολύκροτη υπόθεση, που είχε πολλά επεισόδια.

Το σίριαλ είχε ξεκινήσει μετά το ντέρμπι της 9/11/2018 στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στους δυο «αιωνίους».

Ο τρεις διαιτητές (ο Ισπανός Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ, ο Ιταλός Καρμέλο Πατέρνικο και ο Πολωνός Γιάκομπ Ζαμοΐσκι) είχαν γράψει στο φύλλο αγώνα πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τους επιτέθηκε φραστικά, λέγοντας τους: «Τα ξέρουμε όλα. Ξέρουμε πως ποντάρατε 20.000 ευρώ, τόσο ο Πολωνός, όσο και ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα τα στείλουμε όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς».

Λίγο μετά άρχισαν να εμφανίζονται δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι πράσινοι έλεγαν πως η μετάφραση που έκαναν οι διαιτητές ήταν λάθος και πως οι καταγγελίες που έγιναν, ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός είχε… πάρε δώσε με τους διαιτητές.

Ο Ολυμπιακός έκανε καταγγελία για το όλο θέμα και τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός έκανε αυτή τη.. διαρροή μέσω non paper. Ο Αθλητικός Δικαστής της διοργάνωσης, όμως, είπε ότι είναι… αναρμόδιος να δικάσει την υπόθεση για το non paper.

O Παναθηναϊκός πάντως, διέψευσε από νωρίς κάθε ιστορία περί της ύπαρξης non paper.

Ο Ολυμπιακός πήγε το θέμα στο CAS, το οποίο έστειλε ξανά την υπόθεση πίσω στην Αθλητική Δικαιοσύνη της Euroleague, έχοντας στον φάκελο και την κατάθεση ενός ατόμου, το οποίο φέρεται να μιλούσε για την ύπαρξη του επίμαχου non paper.

O Αθλητικός Δικαστής τελικά δικαίωσε τον Παναθηναϊκό και απέρριψε τη καταγγελία, ενώ το ίδιο έκανε και η Επιτροπή Εφέσεων.

Ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα, πάντως, να προσφύγει ξανά στο CAS.


Sportime Extras