Ιτούδης

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν άντεξε. Ξέσπασε στο φινάλε. Όταν όλα είχαν κριθεί. Και ο ίδιος γνώριζε πως είναι ξανά πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν άντεξε. Ξέσπασε στο φινάλε. Όταν όλα είχαν κριθεί. Και ο ίδιος γνώριζε πως είναι ξανά πρωταθλητής Ευρώπης.

Έπεσε στην αγκαλιά του προέδρου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν και μαζί έκλαψαν με την καρδιά τους.

Μία μορφή ανακούφισης. Για τον Ιτούδη, το τρόπαιο σημαίνει πως αν θέλει, παραμένει στον πάγκο της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης. Αυτό είχε… απειλήσει προτού εκκινήσει το Final Four: Αν ο Ιτούδης κερδίσει την κούπα, τότε η παραμονή του στην ομάδα θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη. Έτσι και θα γίνει, λογικά.

Για τον Βατούτιν, σημαίνει πως τα χρήματα που ξοδεύτηκαν τούτη τη χρονιά, έπιασαν τόπο. Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να επιστρέφει στην κορυφή, μετά από το τρία χρόνια. Και τον άθλο που είχε πετύχει στο Βερολίνο.

Πλέον, ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ έγινε ο πρώτος Έλληνας κόουτς στην ιστορία της Euroleague, ο οποίος κατακτά τον θεσμό για δεύτερη φορά. Μαζί με τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήταν οι μοναδικοί που είχαν στα χέρια τους την κούπα, πλέον ο 48χρονος προπονητής είναι πρώτος σε μία μικρή και ιδιαίτερη λίστα.

Θυμίζουμε οτι στο παρελθόν την κούπα έχουν διεκδικήσει ο Γιάννης Ιωαννίδης, σε τρεις περιπτώσεις με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, σε δύο περιπτώσεις επίσης με τον Ολυμπιακό.

Δείτε τη συγκλονιστική φωτογραφία:

Ιτούδης

Ο Δημήτρης Ιτούδης στην αγκαλιά του Αντρέι Βατούτιν.

Πως πανηγύρισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας το τρόπαιο στον λογαριασμό της στο twitter.

Διαβάστε επίσης: