EUROLEAGUE

Θεσσαλονίκη για Euroleague; Μακάρι, αλλά…

Θεσσαλονίκη για Euroleague; Μακάρι, αλλά…: Ο Τζόρντι Μπερτομέου προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι η Euroleague θα συνεχιστεί αλλά κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί το «πως». Πιθανότατα ούτε ο ίδιος ο κομισάριος της Euroleague κι ας κάνει και κινήσεις για να δικαιολογήσει την επιθυμία του. Μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πληροφορίες ότι ζήτησε...
Θεσσαλονίκη για Euroleague; Μακάρι, αλλά…

Θεσσαλονίκη για Euroleague; Μακάρι, αλλά…: Ο Τζόρντι Μπερτομέου προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι η Euroleague θα συνεχιστεί αλλά κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί το «πως». Πιθανότατα ούτε ο ίδιος ο κομισάριος της Euroleague κι ας κάνει και κινήσεις για να δικαιολογήσει την επιθυμία του.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πληροφορίες ότι ζήτησε να ενημερωθεί περί της διαθεσιμότητας του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ. Και κάπως έτσι όλη αυτή η συζήτηση έφτασε και μέχρι την Θεσσαλονίκη, όπως πληροφορηθήκατε τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του, ως πρώτος πολίτης της «νύμφης του Θερμαϊκού» να φέρει τη συνέχεια της διοργάνωσης στην «μπασκετομάνα». Από εκεί άρχισε το μπάσκετ στην Ελλάδα.

Εκεί ο κόσμος ζει κι αναπνέει για το μπάσκετ παρά την παρακμή του Άρη και του ΠΑΟΚ. Και κάτι ακόμα: Η Θεσσαλονίκη έχει πολλά χρόνια να δει μεγάλη διοργάνωση. Όταν φτάσαμε στο σημείο να γίνει All Star Game πέρυσι (και μετά από 20 χρόνια) στην πόλη, τότε καταλαβαίνετε πολλά…

Για να το συνοψίσουμε: Στην Θεσσαλονίκη είχε γίνει η πρώτη κλήρωση της νέας Euroleague, το 2000 με τις ομάδες που επαναστάτησαν απέναντι στην FIBA. Μάλιστα κεντρικά πρόσωπα ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το θέμα είναι τι θέλει ο Παναθηναϊκός όχι ο Καλάθης!

Λίγο καιρό πριν είχε γίνει εκεί, στο κλειστό του ΠΑΟΚ το τελευταίο φάιναλ φορ υπό την αιγίδα της FIBA, με νικητή τον Παναθηναϊκό και με όλες τις ομάδες ακόμα υπό τη σκέπη της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Για τελευταία φορά, αγώνας για την Euroleague στην Θεσσαλονίκη έγινε στις 19 Μαρτίου του 2008, όταν ο Άρης είχε υποδεχτεί την Λιέτουβος Ρίτας στο «Αλεξάνδρειο». Στην PAOK Sports Arena είχε γίνει στις 10 Απριλίου του 2003, με γηπεδούχο την… Μακάμπι κόντρα στην Μπένετον Τρεβίζο λόγω των βομβαρδισμών στο Ιράκ.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2001 έπαιξε ο ΠΑΟΚ τελευταίο αγώνα στο γήπεδό του στην Euroleague κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Θα ήταν μια πολύ ωραία ιστορία. Είναι όμως εφαρμόσιμη;

Μια σειρά από προϋποθέσεις που δεν μπορούν να καλυφθούν σε Πυλαία και Αλεξάνδρειο

Χωρίς να αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις του Δημάρχου και με δεδομένη και τη δική μας επιθυμία να δούμε μια μεγάλη διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη (εδώ που τα λέμε είναι μάλλον άδικο που δεν δίνει η Εθνική ομάδα κάμποσους αγώνες εκεί) κάτι τέτοιο δείχνει πάρα πολύ δύσκολο.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ότι δεν θα ξαναρχίσει τελικά η Euroleague (που αποτελεί την δική μας εκτίμηση) αλλά και σε μια σειρά από τεχνικές προδιαγραφές που δεν μπορούν να υπάρξουν και θεωρούνται απαραίτητες στη διοργάνωση.

Πρωτ’ απ΄ όλα υπάρχει θέμα με τα αποδυτήρια. Ειδικά του κλειστού του ΠΑΟΚ που δεν είναι συνακόλουθα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πάμε όμως και παρακάτω.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη για Euroleague; Μακάρι, αλλά…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.