×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Το μπαλάκι στον Μπερτομέου


Ο Ολυμπιακός δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα την κόντρα του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και ζήτησε επίσημα από τον Τζόρντι Μπερτομέου να πάρει εκείνος προσωπικά στα χέρια του την «καυτή πατάτα» της πιθανής επαναφοράς των ποινών που είχαν επιβληθεί στον διοικητικό ηγέτη του Παναθηναϊκού και της νέας τιμωρίας του (μετά τις καταγγελίες που έκαναν οι «πράσινοι» περί απόπειρας δωροδοκίας των δυο εκ των διαιτητών του ντέρμπι από τους «ερυθρόλευκους»).

Ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στον Τζόρντι Μπερτομέου στην οποία ζητάει να πάει το όλο θέμα κατευθείαν στον εκτελεστικό διευθυντή και να πάρει εκείνος την απόφαση για το «ξεπάγωμα» των ποινών που είχαν επιβληθεί στον Γιαννακόπουλο και της νέας πιθανής τιμωρίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρουν στην επιστολή τους ότι ο CEO της διοργάνωσης έχει το δικαίωμα ν’ αναλάβει προσωπικά το όλο θέμα βάσει των άρθρων 8 και 42 (ένθετες φωτό) του πειθαρχικού κώδικα της Ευρωλίγκα.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ζητάνε από τον Τζόρντι Μπερτομέου να πάρει στα χέρια του την υπόθεση εδώ και τώρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ: «Την Κυριακή (11/11) η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο και CEO της Ευρωλίγκας, κ. Τζόρντι Μπερτομέου, μέσω της οποίας του γνωστοποίησε την καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με την οποία συκοφάντησαν τον Ολυμπιακό για χρηματισμό των διαιτητών Πατέρνικο και Ζαμόσκι στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Με την επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε σ’ όλα τα μέλη του Board, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί τον κ. Μπερτομέου να επαναφέρει τις ποινές του κ. Γιαννακόπουλου σύμφωνα με το άρθρο 8 του Πειθαρχικού Κώδικα και να ξεκινήσει καινούργια πειθαρχική διαδικασία για τις νέες του ενέργειες σύμφωνα με το άρθρο 42 του ίδιου κώδικα».

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΑΡΘΡΑ; Μα ακριβώς αυτό που αναφέρει η επιστολή του Ολυμπιακού ότι δηλαδή είναι στο χέρι του Τζόρντι Μπερτομέου η επαναφορά των ποινών του ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ όπως και η επιβολή καινούργιων.

Ουσιαστικά οι Πειραιώτες ζητούν την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ίδιο του CEO της Euroleague! Το άρθρο 8 του πειθαρχικού κανονισμού της διοργάνωσης αναφέρει ότι ποινές που έχουν επιβληθεί, μπορούν ν’ ανασταλούν. Αν όμως, υπάρξει νέα παράβαση στην περίοδο της αναστολής τότε ο CEO της Ευρωλίγκα μπορεί να επαναφέρει τις αρχικές ποινές και να τις προσθέσει στις ποινές που θα επιβληθούν για το νέο παράπτωμα.

Όσο για το άρθρο 42 αναφέρει πως όταν ξεκινήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες για νέο παράπτωμα, έπειτα από καταγγελία (όπως αυτή που έκανε ο Ολυμπιακός) τότε ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης μπορεί να αναλάβει δράση, να συλλέξει τα στοιχεία και να ζητήσει να προχωρήσει η διαδικασία ή να κλείσει ο φάκελος.


Τελευταία Νέα