Ο αγώνας της ΤΣΣΚΑ με την Φενέρμπαχτσε για τα PlayOffs της Euroleague είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη (21/4) αλλά άρχισε πολύ νωρίτερα.

Λίγο μετά την άφιξή της στη Μόσχα η Φενέρμπαχτσε εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση σε βάρος της ΤΣΣΚΑ. Καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά και τις πρακτικές των Ρώσων. Οι οποίοι και καθυστέρησαν να τους δώσουν άδεια πτήσης  αλλά και τους ζήτησαν να κάνουν νέα τεστ! Αλλιώς δεν θα τους επέτρεπαν την είσοδο στη χώρα σε πιθανή 5η αναμέτρηση. Κι όπως αναφέρουν οι Τούρκοι κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε αναφέρει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, η ομάδα μας πρέπει να παίξει τον πρώτο των PlayOffs της Euroleague,  με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Η ομάδα μας προγραμμάτισε το ταξίδι για αυτήν τη συνάντηση για να πετάξει στη Μόσχα από το Αεροδρόμιο Sabiha Gökçen την Τρίτη 20 Απριλίου στις 17.00. Και η άδεια πτήσης μας τελικά αναφέρθηκε στις 19.00. Aντί για τις 17.50, από τις αρχές της Ρωσίας.

Ολοκληρώνοντας την απογευματινή προπόνηση, η ομάδα μας περίμενε μια άδεια πτήσης στο γήπεδο για ώρες. Aν και η προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης για το αεροδρόμιο ήταν 15:15.

Ταυτόχρονα, παρόλο που η ομάδα μας ολοκλήρωσε όλα τα τεστ Covid στη χώρα μας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της EuroLeague και παρείχε τα απαραίτητα έγγραφα, οι αξιωματούχοι της ΤΣΣΚΑ μας πληροφόρησαν ότι υπήρχε μια επιπλέον απαίτηση τεστ αμέσως μετά την προσγείωση μας στη Ρωσία.

Ως αποτέλεσμα των ερευνών που διεξήγαγε η ομάδα μας, μάθαμε αυτό δεν έχει γίνει ποτέ σε καμία ομάδα της EuroLeague.

Επιπλέον, αξιωματούχοι της ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσαν ότι εάν απορριφθεί αυτό το τεστ από την ομάδα μας, τότε δε θα έχουμε το δικαίωμα να εισέλθουμε στη Ρωσία σε περίπτωση πέμπτου αγώνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Τουρκική Πρεσβεία μας στη Μόσχα, αυτό  δεν έχει εφαρμοστεί σε καμία ομάδα πριν και τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Η Εθνική Ομάδα Χάντμπολ της Τουρκίας εισήλθε στη Ρωσία χωρίς να λάβει ένα δεύτερο τεστ.

Το κλαμπ  ενημέρωσε τους αρμοδίους στην Euroleague και για τα δύο θέματα».

Η Φενέρμπαχτσε αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα με τον COVID-19 τις τελευταίες μέρες. Συνολικά ανιχνεύτηκαν 8 κρούσματα. Απών θα είναι ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ και θα κοουτσάρει ο ασίσταντ, Ερντέμ Τσαμ.

Εκτός από τον Σέρβο τεχνικό, στην Κωνσταντινούπολη έχουν παραμείνει πέντε παίκτες. Και συγκεκριμένα οι Τζάρελ Έντι, Μπόμπι Ντίξον, Γιγκίτ Ονάν, Γιαν Βέσελι και Εντγκάρας Ουλανόβας.