EUROLEAGUE

Βατούτιν: Η αμφιβολία για ΤΣΣΚΑ και η θέση του για Ιτούδη

Μετά τα όσα συμβαίνουν η επιστροφή της ΤΣΣΚΑ όπως και των άλλων ομάδων της Ρωσίας είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και το είπε ο Αντρέι Βατούτιν
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Euroleague ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Euroleague ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με αντίδραση της ΤΣΣΚΑ ή συνολικά των ομάδων της Ρωσίας μετά την απόφαση της ECA για αποβολή από την Euroleague και το Eurocup. Είναι μια ρεαλιστική και αντικειμενική προσέγγιση με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή κι εφόσον δεν υπάρχει ειρήνη!

Ο Αντρέι Βατούτιν τα είπε όλα αυτά σε δηλώσεις του στην Match TV ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία με την ΕΟΚ και τον Βαγγέλη Λιόλιο ώστε να αναλάβει ο Δημήτρης Ιτούδης την Εθνική ομάδα.

«Μια αντικειμενική εικόνα για σήμερα αναφέρει ότι τρεις ρωσικές ομάδες είναι σε αναστολή από την Euroleague μέχρι το τέλος της σεζόν» είπε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ και πρόσθεσε:

«Αυτό δεν επεκτείνεται σε καμία περίπτωση στην επόμενη σεζόν. Μπορούμε να παίξουμε στην Ευρώπη; Έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αυτή την ερώτηση, αλλά είναι απίθανο να υπάρχει κάποιος αξιωματούχος ή Οργανισμός που να γνωρίζει την ακριβή απάντηση. Το σενάριο μπορεί να είναι εντελώς απρόβλεπτο. Φυσικά, θα ήθελα να μάθω τις προοπτικές όσο το δυνατόν νωρίτερα, γιατί όλα συνδέονται με αυτό: ο προϋπολογισμός, η στελέχωση, η εκπλήρωση των υφιστάμενων υποχρεώσεων, η ύπαρξη του συλλόγου στο άμεσο μέλλον.

Για τον εαυτό μου, βλέπω την ευθυγράμμιση ως εξής: Αν η κατάσταση στην Ουκρανία δεν αλλάξει δραματικά μέχρι τα μέσα Μαΐου – αρχές Ιουνίου, όταν, κατά τη γνώμη μου, η Euroleague θα πρέπει να λάβει μια απόφαση για εμάς, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι ρωσικοί σύλλογοι θα επιστρέψουν στη διεθνή αρένα. Αυτό δεν είναι απαισιοδοξία, αλλά ρεαλισμός. Μόλις χθες, οι σκέψεις μου βρήκαν έμμεση επιβεβαίωση στις δημοσιευμένες ειδήσεις για τη συνεδρίαση του Κεντρικού Γραφείου της FIBA, η οποία ανέβαλε την ετυμηγορία για την τύχη των ρωσικών εθνικών ομάδων μέχρι τα μέσα Μαΐου. Οι διοργανώσεις είναι διαφορετικές, το νόημα, νομίζω, είναι το ίδιο όμως».

Απ’ εκεί και πέρα και σε ότι αφορά στον Δημήτρη Ιτούδη ο Αντρέι Βατούτιν τόνισε ότι αν δεν υπήρχε ο πόλεμος στην Ουκρανία δε θα έδινε το «ΟΚ» για να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας.

«Για τον Δημήτρη Ιτούδη, η ΤΣΣΚΑ δεν είναι απλώς δουλειά: ο σύλλογος είναι στις σκέψεις του, στην καρδιά του. Ο Ιτούδης δουλεύει με την ίδια αφοσίωση και ενδιαφέρον. Ομολογώ ότι δεν ήθελα να τον αφήσω να πάει στην Εθνική Ελλάδας κι αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά τα γεγονότα δεν θα είχα συμφωνήσει, παρά τη μεγάλη επιθυμία του ίδιου του προπονητή. Είπα στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, που ήρθε στις συνομιλίες στα τέλη του περασμένου έτους: «Χαίρομαι για την εποικοδομητική επικοινωνία, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή στα μέσα της σεζόν».

Συμφωνήσαμε να επιστρέψουμε στο θέμα την άνοιξη. Αν είχαμε μείνει στην Euroleague, δεν θα έδινα το πράσινο φως ούτε τώρα. Με την αποδέσμευση του Ιτούδη στην εθνική ομάδα, θα υποθέσουμε ότι η ΤΣΣΚΑ έχει συμβάλει στην επίτευξη ελάχιστης σταθερότητας και τουλάχιστον κάποιας βεβαιότητας»

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ