Βενσάν Κολέ

Η Γαλλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και ο Βενσάν Κολέ στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου μίλησε για την υπερπροσπάθεια της ομάδας του.  «Κάναμε κάτι ξεχωριστό, κάτι σημαντικό. Ήταν δύσκολη η αρχή στο ματς, πολλές ομάδες θα εγκατέλειπαν, αλλά μείναμε συγκεντρωμένοι και βρήκαμε τις λύσεις που δεν μπορούσαμε να βρούμε...

Η Γαλλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και ο Βενσάν Κολέ στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου μίλησε για την υπερπροσπάθεια της ομάδας του. 

«Κάναμε κάτι ξεχωριστό, κάτι σημαντικό. Ήταν δύσκολη η αρχή στο ματς, πολλές ομάδες θα εγκατέλειπαν, αλλά μείναμε συγκεντρωμένοι και βρήκαμε τις λύσεις που δεν μπορούσαμε να βρούμε στο πρώτο μέρος. Ακόμα και τα εύκολα σουτ, που μας έλειπαν στο πρώτο μέρος. Αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα στην επίθεση μετά και η άμυνα μας ήταν καλή. Είπαμε και στα αποδυτήρια πως παίζουμε με μια αμυντική ομάδα και πρέπει να βρούμε λύσεις επιθετικά και να βοηθήσουμε την άμυνά μας. Αρχίσαμε να κυκλοφορούμε την μπάλα καλύτερα, και γι’ αυτό νικήσαμε» είπε αρχικά ο Κολέ.

Και πρόσθεσε για το τρίτο δεκάλεπτο και για τον Μπατούμ: «Ήταν σημαντικός, όπως κι οι άλλοι παίκτες. Στο “4” είναι πιο γρήγορος και έβγαλε 3-4 σερί σκριν, που μας βοήθησαν, πήρε αυτός σουτ, μετά πάσαρε στον Ντε Κολό για τρίποντο. Κι όλοι έκαναν το ίδιο μετά κι έπαιξαν πιο ώριμα στην τελευταία περίοδο. Εκεί, είδαμε ότι το παιχνίδι μπορεί να αλλάξει. Η Αυστραλία συνέχιζε να πιέζει, αλλά οι γκαρντ μας έβαλαν πίεση στους γκαρντ τους και παλέψαμε για κάθε ριμπάουντ κι αυτό έκανε την διαφορά».

Κλείνοντας ο Κολέ αναφέρθηκε στην απουσία του Τομά Ερτέλ, αλλά και για τους Άντριου Αλμπισί και Φρανκ Ντιλίκινα: «Συνηθίζω να μην μιλάω για όσους δεν είναι εδώ, αλλά θα απαντήσω. Ο Ντιλίκινα έκανε καλή δουλειά, αλλά έχουμε και τον Ντε Κολό. Δεν είχαμε το επιθετικό ταλέντο του Ερτέλ, ειδικά στο ball screen, πολλές φορές δίνουμε την μπάλα στο Ντε Κολό για να το κάνει αυτό. Βρήκαμε λύσεις, δεν ξέραμε τι θα συνέβαινε αν είχαμε φουλ ρόστερ, αλλά τους συγχαίρω όλους, ειδικά τους Ντιλίκινα και Αλμπίσι, γιατί κανείς δεν περίμενε πως θα έπαιζαν σε αυτό το επίπεδο. Όταν βλέπεις τι κάνει ο Ντιλίκινα στο ματς με τις ΗΠΑ ή ο Ντε Κολό τι έκανε με την Αυστραλία, όπως έπαιζε άμυνα στον Πάτι Μιλς και τα σουτ που πήρε στα τελευταία λεπτά, πρέπει να τους συγχαρούμε».