Γιώργος Αμερικάνος

Σαν σήμερα, πριν επτά χρόνια και λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα ο χρόνος σταμάτησε. Μια είδηση συντάραξε συθέμελα τον ελληνικό αθλητισμό και σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ, που έκτοτε έμεινε ορφανή. Ο «Παγκόσμιος», Γιώργος Αμερικάνος έφυγε στις 7 Οκτωβρίου 2013. Το διπλό εγκεφαλικό εξαιτίας του οποίου ταλαιπωρήθηκε για καιρό ο Γιώργος Αμερικάνος, τον...

Σαν σήμερα, πριν επτά χρόνια και λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα ο χρόνος σταμάτησε. Μια είδηση συντάραξε συθέμελα τον ελληνικό αθλητισμό και σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ, που έκτοτε έμεινε ορφανή. Ο «Παγκόσμιος», Γιώργος Αμερικάνος έφυγε στις 7 Οκτωβρίου 2013.

Το διπλό εγκεφαλικό εξαιτίας του οποίου ταλαιπωρήθηκε για καιρό ο Γιώργος Αμερικάνος, τον στιγμάτισε. Ήταν τέτοιο όμως το πείσμα εκείνου το «Ολύμπιου Θεού» της Καλλιμαρμαρωμένης Βασίλισσας, που κανείς δεν είχε συμβιβαστεί με την ιδέα, ότι αργά ή γρήγορα θα επέλθει το μοιραίο. Πάλευε μήνες και έδειχνε να μην λυγίζει. Όμως σαν σήμερα έξι χρόνια πριν «λύγισε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (7/10)

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας», που στις 4 Απριλίου του ’68, μπροστά σε 80.000 φιλάθλους στο Στάδιο, και οκτώ εκατομμύρια άλλους στα τραντζίστορ, σήκωσε την Ελλάδα στους τεράστιους ώμους του, μαζί με συμπαίκτες καμωμένους από το ίδιο ατσάλι, τα ίδια υπερανθρώπινα υλικά, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Το sms της πολυαγαπημένης του κόρης, Χριστίνας, που δεν είχε φωνή για να «αναγγείλει» το τραγικό γεγονός άρχιζε να προκαλεί τρέμουλο σε όποιον αποστολέα το ελάμβανε.

Κάθε «Ενωσίτης» ανά την υφήλιο έμενε ξάγρυπνος, κι ενώ απλωνόταν το τρομερό μαντάτο απ’ άκρου εις άκρον. Δεν ξεχνιέται εκείνη η στιγμή. Όπως δεν ξεχνιέται και το «στερνό αντίο» στον Κόκκινο Μύλο, στο ησυχαστήριο της «Γιωργοαμερικανικής» Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί όπου αρχίσαμε εμείς όλοι οι απλοί θνητοί να συνειδητοποιούμε έστω με δυσκολία, ότι και οι «Θεοί» φεύγουν.