ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΑΕΚ δεν ξεχνά τον Γέλοβατς

Το όνομα του αδικοχαμένου Σέρβου αθλητή θα φέρει το γυμναστήριο της ομάδας στο κλειστό των Άνω Λιοσίων κατόπιν απόφασης της «Ένωσης» που αποδεικνύει ότι ξέρει να σέβεται
Η ΑΕΚ δεν ξεχνά τον Γέλοβατς

Ήταν 14 Νοεμβρίου του 2021 (περίπου ένα χρόνο πριν) όταν ο Στέφαν Γέλοβατς κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των συμπαικτών του στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Περίπου 20 ημέρες μετά (5/12) ο Στέφαν Γέλοβατς ταξίδευε σε άλλο κόσμο. Νεότατος και με το χαμόγελό του να παραμένει ως μια ανάμνηση, πικρή λόγω των δραματικών εξελίξεων, σε όσους τον γνώρισαν. «Το χαμογελαστό παιδί, έφυγε» όπως έλεγαν και ξανάλεγαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ που υπέστησαν (και φυσιολογικά) σοκ.

‘Είναι μια εικόνα, μια στιγμή, μια ανάμνηση που κανείς δε μπορεί να ξεχάσει. Δύσκολη στιγμή, που μέσα από το πένθος και το θρήνο, έδινε μια αόρατη δύναμη στους παίκτες της ομάδας: Συνέχισαν να παίζουν και κοιτούσαν ψηλά, στον ουρανό, έψαχναν τον Γέλοβατς και προσδοκούσαν ότι θα τον έβλεπαν να τους χαμογελά.

Δεν είναι υπερβολικά όλα αυτά! Ρωτήστε τους και θα καταλάβετε. Δε ξεχνιέται αυτό!

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν ξεχάσει. Και κυρίως σέβονται, τιμούν τη μνήμη του ανθρώπου που «έσβησε» φορώντας τη φανέλα της ομάδας. Το «13» έχει αποσυρθεί προς τιμήν του. Όμως δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.

Η πρόσφατα ανακοίνωση της «Ένωσης» είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η ομάδα σέβεται και θέλει να διατηρεί κοντά τον Στέφαν Γέλοβατς, το χαμογελαστό παιδί. Το γυμναστήριο που βρίσκεται μέσα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα φέρει το όνομα του Σέρβου ο οποίος θα βρίσκεται πάντα «κοντά» στην ομάδα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ BC κατά τη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου 2022, ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στον αδικοχαμένο αθλητή, αποφάσισε την ονοματοδοσία τού – υπό ανακαίνιση – γυμναστηρίου του ΣΠΙΤΙΟΥ μας, στις εγκαταστάσεις των Άνω Λιοσίων. Σε σεμνή τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο Οlympic Ηall, η αίθουσα γυμναστηρίου πρόκειται να βαφτιστεί «ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ STEVAN JELOVAC».

Είναι μια αξιέπαινη κίνηση από πλευράς ΑΕΚ για τον παίκτη που (δυστυχώς) έπαιξε για λίγο στην ομάδα αλλά τον αγάπησαν πολλοί. Όλοι για την ακρίβεια.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ