ΜΠΑΣΚΕΤ

Η AEK κρατά την πρόκριση στα χέρια της

Η μεγάλη σημασία που είχε η νίκη επί της Ρέτζιο Εμίλια καθώς επίσης και η συνέχεια της ΑΕΚ στο BCL περνάνε από τον τελευταίο αγώνα.
Η νίκη της ΑΕΚ επί της Ρέτζιο Εμίλια με 68-59 διατήρησε την ελληνική ομάδα στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα Play In του BCL.

Η νίκη της AEK επί της Ρέτζιο Εμίλια με 68-59 διατήρησε την ελληνική ομάδα στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα Play In του BCL.

Βεβαίως η AEK μπορεί να ασχολείται μόνο με τα Play In και με τίποτε άλλο αφού η απευθείας πρόκριση στους «16» έχει κριθεί ολοκληρωτικά και την έχει πάρει η Βόννη μετά και τη νίκη της στην Σμύρνη επί της Καρσίγιακα.

Η ΑΕΚ δεν έχει και πολλά σενάρια σε ό,τι αφορά στην τελευταία αγωνιστική του BCL όπου θα αντιμετωπίσει την Καρσίγιακα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ξέρει ότι με νίκη όχι απλώς προκρίνεται αλλά θα είναι και 2η κάτι που σημαίνει ότι θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα Play In όπου θα κριθεί η πρόκριση στους «16».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ζευγάρια των Play In θα βγουν κατόπιν κλήρωσης κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ ίσως αντιμετωπίσει κάποια άλλη ελληνική ομάδα αφού ο μοναδικός περιορισμός αφορά στον ίδιο όμιλο της Regular Season και όχι στην ίδια χώρα. Αλλά γι’ αυτά έχουμε καιρό.

Εφόσον, λοιπόν, νικήσει στις 21/12 η ελληνική ομάδα στα Λιόσια την Καρσίγιακα τότε προκρίνεται στα Play In και μάλιστα ως δεύτερη χωρίς να ενδιαφέρεται για κανένα άλλο αποτέλεσμα.

Η «Ένωση» προκρίνεται ακόμα και σε περίπτωση ήττας αν κι εφόσον η Βόννη νικήσει στην Ιταλία την Ρέτζιο Εμίλια. Κι αυτό διότι η ΑΕΚ υπερτερεί των Ιταλών στην ισοβαθμία αφού τους έχει νικήσει δύο φορές. Στο σενάριο ήττας της ελληνικής ομάδας, υπάρχει αποκλεισμός μόνο εφόσον νικήσει η Ρέτζιο Εμίλια την Βόννη (παίζουν την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, δηλαδή 19:30).

Βεβαίως είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Καρσίγιακα έρχεται να παίξει «τελικό» στα Λιόσια καθώς αν ηττηθεί από την ΑΕΚ και ταυτόχρονα νικήσουν και οι Ιταλοί τους Γερμανούς, τότε μένει 4η άρα εκτός από την επόμενη φάση (στο σενάριο αυτό θα είναι 2η η ΑΕΚ και 3η η Ρέτζιο Εμίλια).

Τέλος η ΑΕΚ καταδίκασε τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν πριν τον αγώνα: «Οι ελάχιστοι άγνωστοι, που προσέβαλαν τις αξίες της Α.Ε.Κ. και ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο ΣΠΙΤΙ μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ