Την άποψή μας για την είσοδο του έβδομου ξένου στην Basket League την καταθέσαμε σε άρθρο και πλέον πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως πραγματικότητα.

Με 9 υπέρ ανάμεσά τους και οι δύο «αιώνιοι» και 3 κατά πέρασε ο έβδομος ξένος για την Basket League από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο

Την άποψή μας για την είσοδο του έβδομου ξένου στην Basket League την καταθέσαμε σε άρθρο και πλέον πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως πραγματικότητα.

Βεβαίως στην Basket League θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι 6 κάθε αγωνιστική κάτι που θεωρητικά σημαίνει ότι δε χάνονται θέσεις εργασίας Ελλήνων! Αν και ο ΠΣΑΚ εξέφρασε πλήρως τη διαφωνία του εκτιμώντας ότι πρόκειται για την «κερκόπορτα» που ουσιαστικά θα νομιμοποιήσει την πλήρη συμμετοχή και των επτά ξένων στο μέλλον.

Το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την είσοδο έβδομου ξένου στο πρωτάθλημα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήταν θετική η γνώμη εννέα ΚΑΕ ανάμεσα στις οποίες βρίσκονταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι τρεις αντίθετες ψήφοι ήταν του Προμηθέα, του ΠΑΟΚ και του Κολοσσού Ρόδου.

Η οριστική έγκριση αναμένεται να γίνει στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (3/10) ενώ θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη από την ΕΟΚ. Ουσιαστικά οι ΚΑΕ αποφάσισαν για το μέλλον του δικού τους πρωταθλήματος κι αν θέλουμε να πούμε όλη την αλήθεια τότε η κατάσταση βολεύει απόλυτα τις δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δηλαδή.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη επτά ξένους (ο Ταρίκ Μπλακ υπολογιζόταν ως 7ος) και πλέον θα μπορούν να κάνουν το απαραίτητο rotation και να τους διατηρούν «φρέσκους» αλλά κι ενεργούς μέσω του χαμηλού ανταγωνισμού στην Basket League.

Ο Παναθηναϊκός με τον Ματέους Πονίτκα έχει 7 ξένους και σύντομα θα βρεθεί με 8 αφού πρόκειται να προχωρήσει στην απόκτηση ενός πάουερ φόργουορντ. Αυτό σημαίνει ότι βολεύει η συγκεκριμένη εξέλιξη αφού ουσιαστικά θα έχει μόνο έναν «ανενεργό» στο ελληνικό πρωτάθλημα αντί για δύο.

Πρόκειται για μια νέα κατάσταση η οποία δε διαφέρει και ιδιαίτερα σε ό,τι ισχύει στα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει τα ερωτηματικά είναι δύο: Δεν υπάρχει κάποιο αναπτυξιακό πλάνο επάνω σε αυτό κατά πρώτο ενώ κατά δεύτερο δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η ποιότητα των ξένων που τα τελευταία χρόνια είναι τουλάχιστον συζητήσιμη. Άρα δε ξέρουμε σε τι ωφελεί.