Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ένας άνθρωπος/παράγοντας που βάζει υψηλούς στόχους.

Πολύ μεγάλη κίνηση από την ΕΟΚ που αναλαμβάνει τα έξοδα των αγώνων αγοριών και κοριτσιών U18 σε διαιτητές και κριτές. Και νέες ελαφρύνσεις ανακοινώθηκαν

Πιστή στις εξαγγελίες της η νέα διοίκηση της ΕΟΚ προχωρά προς το «χτίσιμο» του μπάσκετ αλλά και την ενίσχυση των σωματείων που αποτελούν τη ζωογόνο πνοή.

Πριν τις εκλογές στην ΕΟΚ, ο Βαγγέλης Λιόλιος είχε κάνει λόγο για σταδιακή απαλλαγή των οικονομικών βαρών των σωματείων. Τότε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν υπερβολικές και μη εφικτές τις εξαγγελίες του.

Πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο της υλοποίησης. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέλυσε στους προέδρους των Τοπικών Ενώσεων, μετά από πολύωρη συνάντηση, το νέο τρόπο λειτουργίας.

Όμως υπάρχουν ακόμα καλύτερα νέα που αποδεικνύουν τη φερεγγυότητα των εξαγγελιών της ΕΟΚ. Συγκεκριμένα, από την 1η Απριλίου, τα έξοδα αγώνων U18, για αγόρια και κορίτσια και σε ό,τι αφορά διαιτητές και κριτές, θα επιβαρύνουν την ΕΟΚ!

Και βέβαια ανακοινώθηκαν νέες ελαφρύνσεις όπως η κατάργηση των παραβόλων κι αυτό αποτελεί μεγάλο πακέτο απαλλαγής κόστους.

Η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

«Η υλοποίηση μιας σημαντικής δέσμευσης που είχε αναλάβει η διοίκηση της ΕΟΚ αρχίζει από την 1η Απριλίου προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στα σωματεία για τη λειτουργία τους και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη του αθλήματος. Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, τα έξοδα αγώνων αγοριών και κοριτσιών U18 για διαιτητές και κριτές, θα επιβαρύνουν την ΕΟΚ.

Πέραν αυτού, ανακοινώθηκαν και νέες ελαφρύνσεις για τα σωματεία που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας των ενώσεων, όπως η κατάργηση των παράβολων δημιουργώντας συνολικά ένα πολύ μεγάλο πακέτο απαλλαγής κόστους.

Ο νέος τρόπος λειτουργίας του συστήματος αναλύθηκε διεξοδικά την Τρίτη (15/3) από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο στους προέδρους των Τοπικών Ενώσεων και Επιτροπών στην πολύωρη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας».