ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΕΟΚ δεν έχει οπαδικά κριτήρια ούτε αντιπαλότητες

Κάποια πράγματα είναι αυταπόδεικτα κι αν επιχειρήσει κάποιος να τα τοποθετήσει απέναντι σε έναν παραμορφωτικό καθρέπτη, μόνο τότε θα δει αυτά που δεν ισχύουν. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Η ΕΟΚ δεν έχει οπαδικά κριτήρια ούτε αντιπαλότητες

Η έλευση του Δημήτρη Διαμαντίδη στην ΕΟΚ δεν έχει να κάνει με άλλα κριτήρια πέραν της αναγκαιότητας να βρίσκονται ΟΛΟΙ κοντά στο μπάσκετ.

Εδώ ο αντίπαλος του Βαγγέλη Λιόλιου στις εκλογές της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, έχει πλέον θέση και μάλιστα υψηλής ευθύνης στην Ομοσπονδία. Κι ας μην εξελέγη. Πόσες φορές έχει πει ο πρόεδρος της ΕΟΚ όπως και τα μέλη του Δ.Σ. ότι το 3 on 3 είναι από τα σπουδαιότερα project της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας;

Πάρα πολλές. Μαντέψτε ποιος είναι πρόεδρος στην Επιτροπή για το 3 on 3. Ναι, είναι ο Άγγελος Παπανικολάου. Αντίπαλος του Βαγγέλη Λιόλιου στις εκλογές όπως και ο Παναγιώτης Φασούλας μόνο που σε αντίθεση με την «αράχνη», ο Μεσολογγίτης γιατρός δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Δ.Σ.

Την επόμενη μέρα των εκλογών, αν και είχε έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση προεκλογικά με το νέο πρόεδρο και το «γκρουπ» του, όλα μπήκαν στην άκρη και αξιοποιήθηκε. Το ήθελε και ο ίδιος, το ήθελε και ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Ο Παπανικολάου προτάθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος από τον Απόλλωνα Αθηνών και υποστηρίχτηκε ανοιχτά κι επίσημα από τον Παναθηναϊκό. Όπως ο Παναγιώτης Φασούλας προτάθηκε από τον Ολυμπιακό και ο Βαγγέλης Λιόλιος (νικητής και με μεγάλη διαφορά) από τον Προμηθέα Πάτρας.

Και ο Φασούλας εξελέγη στο Δ.Σ (αφού ξεπέρασε το προβλεπόμενο 25% των ψήφων) όπως και ο Ευθύμης Ρεντζιάς αλλά και ο Φάνης Χριστοδούλου που ανήκαν στο συνδυασμό του. Μάλιστα ο Ρεντζιάς έχει αναλάβει ένα ιδιαίτερα σημαντικό πόστο των διεθνών σχέσεων και του NBA ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος, δεν αντιμετώπισε ως ηττημένους (αν είναι δυνατόν) τους Φασούλα και Χριστοδούλου.

Το αντίθετο! Σέβεται την προσφορά τους στο μπάσκετ και θεωρεί ότι η παρουσία τους στο Δ.Σ ακόμα κι αν διαφωνούν μαζί του είναι χρήσιμη για το εθνικό μας σπορ.

Είναι δεδομένο ότι μέσα στην Ομοσπονδία δεν υπάρχουν «αντίπαλοι» κι «εχθροί» ούτε και οπαδικά κριτήρια! Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους εκλεγμένους, όπως ο Δήμος Ντικούδης (με παρελθόν σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Άρη και ΠΑΟΚ) αλλά και σε ανθρώπους που πήραν πόστο.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής που συμμετέχει στο αναπτυξιακό, συνδύασε όλη την αθλητική του καριέρα με τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι (και την Νήαρ Ηστ φυσικά). Ο Νίκος Ζήσης, μάνατζερ της Εθνικής ομάδας, είχε όλη του την καριέρα στην Ελλάδα στην ΑΕΚ.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος (επίσης στο αναπτυξιακό) έκανε μεγάλη καριέρα και ταυτίστηκε με τον ΠΑΟΚ ως αθλητής και παράγοντας. Η Εβίνα Μάλτση έγραψε λαμπρή ιστορία στο μπάσκετ γυναικών ενώ αγωνίστηκε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό. Ο Νίκος Ζεϊμπέκης υπήρξε αθλητής και παράγοντας του Άρη.

Ούτε περιορισμοί υπάρχουν, ούτε συγκεκριμένες επιλογές στην ΕΟΚ αλλά ούτε και «παιδιά και αποπαίδια». Υπάρχει μια αποστολή που πρέπει να εκπληρωθεί και υπό αυτό το πρίσμα γίνονται οι επιλογές. Είναι ξεκάθαρο

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College