Η Εθνική ομάδα για το διπλό στην Κωνσταντινούπολη

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη και ψάχνει τη νίκη που θα τη βάλει για τα καλά στην επόμενη φάση και μάλιστα με το καλύτερο δυνατό ρεκόρ

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες το αντίστοιχο συγκρότημα της Τουρκίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Στον πρώτο αγώνα, στα Άνω Λιόσια, η Εθνική ομάδα είχε επικρατήσει 72-71 των Τούρκων μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Με το ρεκόρ πλέον στο 2-1 στη βαθμολογία, ψάχνει για ακόμα μια νίκη που θα τη βάλει για τα καλά στη δεύτερη φάση και ταυτόχρονα θα βελτιώσει στο καλύτερο δυνατό το ρεκόρ της. Μη ξεχνάμε ότι στη δεύτερη φάση οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα της πρώτης, άρα είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι βαθμοί.

«Περιμένουμε να είναι πολύ πιο σκληρή, να προσπαθήσει να ελέγξει το ρυθμό σε γρήγορο παιχνίδι να σκοράρει εύκολα καλάθια και από ‘κει και πέρα να δώσει τη μπάλα στους καλούς της σκόρερ και δημιουργούς, κάτι που το είδαμε και στο πρώτο ματς» είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Σωτήρης Μανωλόπουλος και πρόσθεσε. «Βέβαια δεν αποκλείουμε να υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις στο ρόστερ του, θα το δούμε μετά το τεχνικό μίτινγκ το βράδυ. Πολλά δεν θα αλλάξουν και από τις δύο πλευρές, αλλά σίγουρα και οι δύο ομάδες πρέπει να βελτιώσουν πράγματα γιατί και οι δύο ομάδες εννοείται ότι δεν είναι καιρό δουλεμένες».

Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης κοντά στην Εθνική μας ομάδα

Μια ξεχωριστή και πολύ ευχάριστη  επίσκεψη δέχτηκε η αποστολή της Εθνικής Ανδρών στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν αναχωρήσει για την τελευταία της προπόνηση

Μαθητές και μαθήτριες από το Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης, το ελληνικό σχολείο το οποίο μετράει 54 μαθητές, με τη συνοδεία του διευθυντή του Γιάννη Δεμιρτζόγλου, του υποδιευθυντή ο οποίος είναι Τούρκος και της ψυχολόγου Κατερίνα Τζίτζη, χειροκρότησαν την ομάδα και τη γέμισαν με ευχές και θετική αύρα εν όψει της αναμέτρησης με την Τουρκία.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τα αθλητικά τους ινδάλματα, έδειξαν πολύ ενημερωμένα για τα δρώμενα στο ελληνικό μπάσκετ και για το πρόσφατο παρελθόν αφού ο Νίκος Ζήσης και ο Δήμος Ντικούδης έτυχαν θερμών αντιδράσεων, ενώ αντάλλαξαν και συμβολικά δώρα, με τους διεθνείς να παραδίδουν δια του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου και μια φανέλα με τις υπογραφές τους.

Το Ζωγράφειο Λύκειο έχει ιδρυθεί το 1893 και έχει πολύ έντονη δραστηριότητα για να διατηρεί ζωντανό το ελληνικό στοιχείο.